Vali Demitaş, beraberinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, Tesisler Şube Müdürü Mustafa Uyanık, Çukurova İlçe Kaymakamı Osman Sarı ve Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel  ile birlikte spor tesislerini denetledi.

İlk olarak Vali Demirtaş Çukurova ilçesi Karslılar mahallesinde Su Sporları ve Gençlik Kampı yapımı düşünülen arsayı denetledi. Ardından Sarıçam İlçesi 5 Poligonlu Trap-Skeet Atış Tesisi, bin kişilik Spor Salonu , Yüreğir İlçesinde bulunan 136 yataklı Sporcu Fabrikası yapımı ve çok amaçlı spor salonundan oluşan tesislerde  incelemelerde bulunarak, yapım süreci ile ilgili detaylı bilgi aldı.

Kano ve Kürek Tesislerinde yapılan incelemelerinin ardından Sarıçam ilçesinde yapımı hızla devam eden  33 bin kişilik Stadyum inşaatına geçen Vali Demirtaş,  İnşaatın son durumu hakkında proje müdürü ile yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı. Çalışmalara hız verilerek en kısa sürede hizmete açılması için gerekli talimatları verdi.


Vali Demirtaş, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin, sosyal ve kültürel gelişimleri ile beden ve ruh sağlıklarına katkılar sağlayacak olan spor tesislerin atması için caba sarfediyoruz” dedi.

 Ayrıca Vali Demirtaş,  İmamoğlu İlçesine Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Kozan İlçesine Gençlik Merkezi yapımı ve Feke ilçesine 500 kişilik Spor Salonu yapımının proje kapsamına alındığını, Şehir Stadyumu hariç bu tesislerin tamamının  toplam maliyetinin 43 milyon Türk Lirası olduğunu, Tesisleri bittiğinde Adana’nın muhteşem spor tesislerine kavuşmuş olacağını vurgulayarak sözlerini tamamladı.