Coş, Türk Milli takımının yaptığı 4 maçı da kazanarak güçlü bir ekip olduğunu gösterdiğini belirterek, “İnançla, azimle değerli hocalarımın deneyim ve birikimleriyle tarihimizde ilk kez Dünya  Şampiyonluğu kupasını kazanacağız” dedi.

Engelli sporcuların diğer engellilere “model” olduğunun altını çizen Coş, şöyle devam etti:

“Engelli sporcular, evlerinden çıkmak istemeyen diğer engellilere de iyi model olarak yol gösteriyorlar. Bu çok önemli bir gelişme. Fırsat buldukça maçlarınızı izlemeye geldim. Sizlerin üstün çabası, kazanmak için gösterdiğiniz özveriye hayran kaldım. Hepinizin ayrı ayrı başarı hikayesi var. Dilerim Dünya Şampiyonu olarak bunu taçlandırırsınız.”

-TÜRK MİLLİ TAKIMINA SURİYELİ SIĞINMACILARDAN DESTEK-

Coş, Suriye’deki iç savaş nedeniyle ülkelerinden kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin de müsabakaları izlediğine dikkati çekerek, onlara da moral olduklarını sözlerine ekledi.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Kulübü Asbaşkanı Ali Duran Karakaya, Vali Coş’a teşekkür ederek, kendilerini yalnız bırakmadığını ve sürekli destek olduğunu belirterek bu katkıları unutmayacaklarını söyledi. Karakaya, şampiyona sayesinde Adana’nın tanıtımının gerçekleştiğini, milli takıma itici güç olan sporseverlere de teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Vali Coş, önce  takım kaptanı Mehmet Çetingöz ile diğer sporculara baklava ikram etti ve tek tek sohbet etti.

Etkinliğe, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Şube Müdürü Mahmut Kır, Milli takım teknik heyeti,  Milli Takım Koordinatörü İsmail Güneş ve sporcular katıldı.