Adana Havacılık ve Adrenalin Sporları Kulübü’nün (AHAS) Büyükşehir Belediyesi’nin sponsorluğu ile her yıl düzenlediği Yamaç Paraşütü Festivali, 20-21 Ekim tarihlerinde Kabasakal-Rüzgarlı Tepe Mevkiinde gerçekleştirilecek.
   Türkiye’nin 20 ilinden 150 yamaç paraşütü pilotu ve Brezilya’dan gelecek 3 akrobasi pilotunun katılımı ile gerçekleştirilecek festivalin ayrıca pop-rock konseri ile renklendirileceği bildirildi.
   AHAS Başkanı Güner Akkaya, Adana Yamaç Paraşütü Festivali’ne her yıl katılımın arttığını belirterek, “Yamaç Paraşütü Festivali’ni Büyükşehir Belediyesi’nin sponsorluğunda gerçekleştiriyoruz. Bundan dolayı Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Sayın Zihni Aldırmaz’a teşekkür ediyoruz. Sayın Başkanımız Zihni Aldırmaz’ın Türkiye’de yamaç paraşütü sporunun gelişmesinde çok önemli katkıları var. Her etkinliğimizde bizim yanımızda oluyorlar. Kendisine minnettarız. Bütün Adanalıları festivale bekliyoruz. Renkli görüntülerin oluşacağı festivalde Adanalıların güzel bir hafta sonu geçireceğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.