Geçtiğimiz hafta içinde toplanan Demirspor kongre üyeleri kongre kararı alınması için 201 imza toplayıp kayıt altında Demirspor yetkililerine sunmuşlardı. Mevcut yönetim kurulu ise bu hafta yaptığı yazılı açıklamada bu isteği geri çevirmişti. Aynı üyeler adına Emrah Tunç ikinci kez açıklama yaptı. Yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi:

Bilindiği üzere Adana Demirsporumuz bir süreçten geçmektedir. Bu sürecin başlangıcı olarak 17 Nisan’da kulübe yapmış olduğumuz 201 imzalı başvurumuzun cevaplarını basın yoluyla öğrendik.

Ve olağanüstü kongre talebinde bulunan bütün arkadaşlarımız adına bu ikinci basın açıklamasını gerekli bulduk.

Bildiğiniz gibi ilk basın açıklamamızda Adana Demirsporumuzun artık mücadele edeceği iki temel unsurdan söz ettik biri kalıcı gelir yaratma diğeri  mevcut borcu eksiltme…Bunun dışında bir konudan hiç konuşmadık. Yönetimimizin yaptığı  açıklamalara bakınca kongre üyelerinin vermek istediği mesajın tam olarak doğru anlaşılmadığını da görüyoruz.

Yönetim kurulumuza iki sorumuz var;

Sayın başkanımız Aydoğdu ve yönetimimiz dilekçemizi güven uyandırmadığı şüphesiyle reddetmişler. Biz bu ret kararının Adana Demirspor kulübü yönetim karar defterine işlenip işlenmediğini soruyoruz. Böyle bir karar alındı mı,yoksa bu bir basın ilanı mıydı?

Yine hemen arkasından yaptıkları 2. açıklamada  ise, ne büyük talihsizliktir ki  201 arkadaşımızı zan altında bırakan sahte imza atıldığı yönünde bir beyanda bulunup devamında cumhuriyet savcılığına gideceklerini belirtmişlerdir.

Biz bununla da ilgili alınmış ve karar defterine işlenmiş bir karar var mıdır? Bunu görmek istiyoruz. Eğer karar defterine  işlenmişse, noter kanalıyla başvurumuzu tekrar yapacağımızı beyan ediyoruz.

Sayın kulüp yönetimimiz bu açıklamayı yaparak genel kurul üyesi arkadaşlarımızı sahtecilikle suçlamıştır. Üyelerimiz bu açıklamadan dolayı üzülmüşlerdir. Bu açıklama Adana Demirspor kulübümüze ve kulübümüzün yönetimine yakışmamıştır.

Bu iki açıklama eğer bir yönetim kararı değilse bizim dilekçemizdeki yasal süreç işlemektedir.

Tekrar söylüyoruz, biz yönetim değişsin demiyoruz. Olağanüstü kongre yapalım varsa hatalarımız  düzeltelim. Daha güçlü bir şekilde geleceğe bakalım diyoruz.

Sayın başkanımız Aydoğdu ve yönetim kurulu için de  bir fırsat olarak görülmelidir  yapılacak kongre.

Son olarak biz, bütün kötü şeylerden arınmış geleceğe  güvenle bakan taraftarı yönetimi takımı ve basınıyla bir yumruk olmuş Adana Demirspor için yola çıktık. Bu anlamda dilekçemizde imzası bulunmayan diğer genel kurul üyelerimizi de göreve çağırıyoruz.

Hakem İzmir bölgesinden

Cumartesi günü oynanacak olan Denizlispor-Adana Demirspor karşılaşmasını İzmir bölgesinden Hüseyin Sabancı yönetecek. Hüseyin Sabancı son olarak 17 Mart tarihinde Fethiye-Manisa maçında düdük çaldı ve bu maçı Manisa takımı 1-0 kazandı. Hüseyin Sabancı’nın yardımcılıklarını ise Antalya bölgesinden Baki Yiğit ile İzmir bölgesinden Şenol Ersoy yapacak. Cumartesi günü Demirspor’un dışında Karşıyaka-Buca maçı da oynanacak.

Denizli’ye gittiler

Ligde hiçbir iddiası kalmayan ve son maçına prestij amaçlı çıkacak olan Adana Demirspor kafilesi dün uğurlandı. Sabah kahvaltının ardından Denizli’ye giden mavi lacivertli kafilede A2 takımından dört futbolcu da yer aldı. Adana Demirspor bugün ter idmanını yaptıktan sonra yarın ki maçın saatini bekleyecek. Rostand ile Erdi son cezalı oyuncular. İstanbul maçında kırmızı kart gören Efe ile Oğuzhan’ın cezaları devam ediyor.

En çok gol atan üçüncü takım

Liglerin bitimine iki hafta kala Demirspor için bir hafta kala en çok gol atan takım sıralamasında Şimşek, üçüncü takım konumunda. Birinci sırayı şampiyonluğunu ilan eden İstanbul Belediyespor 73 golle alırken, ikinci sırayı ise 60 golle Ankaraspor aldı. Adana Demirspor ise attığı 57 golle üst sıralamada üçüncü sırada kendini buldu. Adana Demirspor böylesi iyi bir istatistikte yediği 60 golle de sıkıntı yaşadığını göstermiş oldu. Takımın en golcüsü 11 golle Mehmet Eren oldu.