Yüzme Federasyonu İl Temsilcisi Pervin Bulut, Park Oteli’nde gerçekleştirilen seminere Adana’dan ve çevre illerden 35 antrenörün katıldığını söyledi.

Seminerin çok yararlı geçtiğini ifade eden Bulut, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yüzme Federasyonu, farklı bölgelerde seminerler düzenleyerek, antrenörlerin hem bilgilerini tazelemelerini, hem de antrenman metotları konusunda  yenilikleri öğrenmelerini sağlamaktadır. Seminerde  konusunda uzman bilim insanları antrenörlerle çok yeni bilgileri paylaştılar. Bölgemiz açısından çok yararlı geçen seminerler sayesinde Türk antrenörleri, Avrupalı meslektaşlarının gerisinde kalmayacaktır. Başta bizlere her türlü olanağı sunan Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi’ye teşekkür ederiz.”

-SEMİNERE KATILAN ANTRENÖRLERE BELGE DAĞITILDI-

Seminerde konuşmacı olarak, Yüzme Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Nevzat Mutlutürk, Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Dr. Erkan Güney, “Uzun Dönemli Sporcu Gelişimi”Yüzme Federasyonu  Açık Su Teknik Kurul Başkanı Prof. Dr. Bahtiyar Özçaldıran “Farklı Yaş Gruplarında, Yapılan Yüzme Antrenmanlarının Yazım ve Uygulamalarının Temel Prensipleri,” Yüzme Milli Takım Antrenörü Burak Promet “,Dört Yüzme Tekniğinin Drilleri, TeknikAnalizleri, Çıkış ve Dönüşler” Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hatice Kurdak “AdolesanlardaPsiko-sosyal gelişim ” Çukurova Üniversitesi BESYO Müdürü  ve Yüzme Federasyonu Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sadi Kurdak,” Antrenman Biliminde Enerji Yolakları ve Metabolizma” konularını aktardılar. 

2 gün süren kurs sonunda antrenörlere katılım belgesi dağıtıldı.