Aynı zamanda Adanalı eski milli ve rekortmen yüzücü olan Bozdoğan,  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak’ı makamında ziyaret ederek, Adana’da Türkiye Olimpiyatlara Hazırlık Merkezi (TOHM) sporcularının çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Memleketi Adana’ya pozitif ayrımcılık yaptığını,  öncelikle Adana’nın TOHM projesi kapsamına alınmasını sağladığını ve en deneyimli antrenör Alman Martin Grabowski’yi  Adana’ya gönderdiğini belirterek konuşmasında şunlara yer verdi:

“Öncelikle Adana’da genç, enerjik, heyecanlı ve olaylara hakim bir müdürümüzün atanmasından dolayı çok mutlu oldum. Bizler yüzdüğü dönemlerde hem yüzme de hem de sutopunda milli takımın yarası Adanalı olurdu. Günümüzde neden aynı başarıyı yakalamayalım? Türkiye’de Ankara, Trabzon, Bursa ve Kayseri’nin yanı sıra Adana’nın da TOHM olmasını sağladık. Çünkü Adana’da yüzme ve sutopu konusunda her dönemde iyi bir potansiyel var. 100. Yıl Açık Yüzme Havuzu’nun ısıtılmasını sağlayacağız. Ayrıca, üzerini de şişme balonla kapatarak 12 ay antrenman ve müsabaka yapılmasını zemin hazırlayacağız. Bunlarla ilgili ödenekleri yakından takip ediyorum. Adana TOHM sporcuları arasından mutlaka 2020 Olimpiyat Oyunlarına sporcu göndermeliyiz. Ayrıca, eski dönemlerde olduğu gibi, yüzme ve sutopunun yanı sıra tramplen ve kule atlama konusunda da Adana’yı merkez yapmayı hedefliyoruz.”

Bozdoğan, Adana TOHM Başantrenörü Martin Grabowiski’nin isteği üzerine uygun dönemlerde TOHM sporcularını Erzurum’da yükselti kampına göndereceklerini ifade etti.

-ATAŞBAK: “BOZDOĞAN’IN BİZE SAĞLADIĞI OLANAKLARI VERİMLİ DEĞERLENDİRİCEĞİZ”-

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Adanalı Federasyon Başkanı Ahmet Bozdoğan’ın bizlere sağladığı olanaklara en verimli şekilde değerlendireceğiz” dedi.

Adana TOHM’da  46’sı burslu toplam 73 sporcunun bulunduğunu, sporcuların, eğitim, beslenme, sağlıklarıyla yakından ilgilendiklerini, bünyelerinde TOHM bürosu oluşturduklarını ifade eden Ataşbak, hedeflerinin öncelikle milli takımlara sporcu kazandırmak, ayrıca 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’na Adana’dan mutlaka sporcu göndermek olduğunu açıkladı.

Ataşbak, TOHM Başantrenörü Martin Grabowski’nin isteği üzerine yazlık havuzların 15 Nisan’da açılacağını da sözlerine ekledi.

Ziyaret sırasında, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Uyanık,  TOHM Adana Koordinatörü Gürhan Bencan, eski milli ve rekortmen sporculardan Manş Fatihi Erdal Acet ve Ahmet Gökbuket de hazır bulundu.