Ataşbak, Atatürk, 100. Yıl ve Rıza Salih Saray ile Çukurova Yüzme Havuzlarının tamamen yenilendiğini ve modern hale getirildiğini, sabah 06:00’dan, gece 21:00’e kadar havuzların açık tutulduğunu,  belirterek, “Cankurtaran, antrenör ve teknik görevlilerimizin görev yaptığı yüzme havuzlarından yüzme ve sutopunda faaliyet gösteren kulüplerin yanı sıra,  vatandaşları da düşünerek hizmet verilmesini sağlıyoruz” diye konuştu.

Üyelik sistemi sayesinde vatandaşların rahatça havuzu kullandıklarını ifade eden Ataşbak, bu sezon havuzlardan acemi, sporcu, üye ve vatandaş olmak üzere 2 bini aşkın kişinin yararlandığını, Adana’yı spor kenti yapma adına hedefleri doğrultusunda ilerlediklerini sözlerine ekledi.

Özellikle acemi yüzme kurslarına büyük talep olduğunu ifade eden Ataşbak şunları kaydetti:

“Atatürk, 100. Yıl ve Rıza Salih Saray yüzme havuzlarında vatandaşlarımız acemi kurslarına katılım sağlıyorlar. Kurslara büyük talep var. Velilerin çocuklarına yüzme öğretmek istemeleri bizleri de heyecanlandırıyor. Yüzme herkes için bir sigortadır. Acemi kurslarında deneyimli ve diplomalı antrenörlerimiz görev yapmaktadır. Ayrıca spor kulüplerimizde havuzlarımızdan en verimli şekilde yararlanmaktadırlar.”

-“VELİLERİN TERCİHİ İL SPOR MÜDÜRLÜĞÜ HAVUZLARI”-

Ataşbak, velilerin hem havuz suyunun temiz olması hem de diplomalı deneyimli antrenörlerin görev yapması nedeniyle kuruma ait havuzları tercih ettiklerini belirterek, “ Havuzların hijyen ve temizliğine her koşulda önem veriyoruz. Kentimizin en hijyenik havuzlarına sahibiz. Görevlilerimiz, devlet ciddiyetinde periyodik aralıklarla havuzdan su alarak bunu tahlil ettirmektedirler. Sporcu ve halkın sağlığı bizim için her zaman ön plandadır” dedi.

Yüzme havuzlarında valilik projelerine de yer verildiğini ifade eden Ataşbak, “ Sayın Valimiz Mahmut Demirtaş’ın önderliğinde organize edilen ve İl Müdürlüğümüz tarafından gerçekleştirilen ‘Yaşama Kulaç At’ ve ‘Engelin Engelim Projesi’ kapsamında yüzme kurslarımızdan yüzlerce vatandaşımız yararlandı. Havuzlarımızda bu tip projelerin gerçekleştirilmesi bizi mutlu ediyor. Adana Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş’ın katkılarıyla Adana’da yüzme bilmeyen kimse kalmayacak” şeklinde sözlerini tamamladı.