500 milyonun üzerinde kayıtlı kullanıcısı bulunan Facebook sayesinde kullanıcılar fotoğraflarını, düşüncelerini ve ilgilendikleri hemen her şeyi sayfalarında arkadaşlarıyla paylaşabiliyor. Ancak fotoğrafınızı Facebook'a yüklerken bir kez daha düşünmenizde fayda var; zira Facebook'a yüklenen fotoğraflarını silen kullanıcıların bu fotoğrafları aslında silinmiyor.

Şöyle ki, Ars Technica'nın editörlerinden Jacqui Cheng, fotoğrafını yükledikten sonra bu fotoğrafını hesabından siliyor; ancak fotoğrafının URL'ini (yani bağlantı adresini) saklıyor. Aradan geçen bir yılın ardından bu bağlantıya tıklayan Cheng, fotoğrafın hala Facebook üzerinden görüntülenebildiğini fark ediyor.

Benzer şekilde fotoğraflarını Facebook'a yükleyen, ardından bu fotoğrafları silen kullanıcıların başına da benzer durum geliyor. Bunun sebebi ise kullanıcının fotoğrafını silmesine rağmen Facebook sunucularında hala bu resimlerin kayıtlı tutuluyor olması ve bu fotoğrafların sunuculardan 16 ay gibi uzun bir sürenin ardından siliniyor olması... Diğer bir deyişle Facebook'ta yüklü olan fotoğrafların bağlantı adresleri saklı tutulduğunda silinen fotoğrafların tekrar tekrar görüntülenebilmesi işten bile değil.

Bu sebeple Facebook'a fotoğraf yükleyen kullanıcıların bu durumu göze alarak profillerine istedikleri fotoğrafları yüklemeleri oldukça önemli.