Su Ürünleri Fakültesi öğrencilerinin kendilerinin hazırladıkları çalışmaları sundukları ve fakültedeki bilimsel ortamlarını anlattıkları şenliğe, Orman ve Su İşleri 7. Bölge Müdürü Etem Boz,  Müdür Yardımcısı Yüksel Abidinoğlu,  Şube Müdürleri, Adana 6. Bölge Müdürü Ahmet Kocaman katıldı. Şenliğin ziyaretçileri arasında Karataş IMKB Çok Programlı Lise, Yumurtalık Çok Programlı Lise, Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi, Çukurova İbrahim Atalı Lisesi’nden gelen 210 lise öğrencisi ve üniversitenin değişik fakültelerinden akademisyen ile öğrencileri de  vardı.

Su ürünleri Fakültesi bilimi ile eğlenceyi bir araya getirdi!

 

Şenlikte Su Ürünleri Fakültesi öğrencilerinin poster sunum haline getirerek oluşturdukları sergi büyük ilgi çekti. Öğrenciler şenliğe katılanlara Fakülteye ait öğrenci ve araştırma laboratuarlarında görselleri ve analizleri gösterdiler. Şenlik sırasında ziyaretçilere İşleme Teknolojisi Laboratuarlarında antioksidan eldesi, yem yağ analizi, GC-MS’te etken madde analizi,  kabuklulardan Kitosan eldesi aşamaları, TVB-N analizi, SDS-PAGE analizi, Azot tayini, canlı bakteri sayımı ve bakteri gösterimi, Yetiştiricilik ve Hastalıklar Laboratuvarlarında protein, yağ, nem ve ham kül analizi aşamaları, kan ve parazit preparatı incelemeleri yaptırıldı. Şenlikle ilgili bilgi veren Su Ürünleri Fakülte Dekanı çeşitli laboratuarlarda şenliğe katılanlara deney yapma imkanı verdiklerini söyledi.

 

Temel Bilimler laboratuarlarında mikroskop altında deniz, göl ve akarsu planktonu incelemeleri ile balık pulunda yaş tayini, makroskobik sucul omurgasız ve balık örneklerini gösterip anlatıldı. Analitik laboratuarında ise suda sertlik analizi yapılmış, algal biyoteknoloji ünitesinde fito ve zooplankton kültürlerini incelemişlerdir. Avlama Teknolojisi anabilim dalına ait trol ağı, uzatma ağı, serpme, paraketa ve olta malzemeleri görselleri ise bahçede sergilendi. Ayrıca dalış malzemeleri tanıtımı yapıldı.”

 

Fakülte çalışanlarının  kurmuş olduğu Mavi Kilikya Derneği’nin standında, yapılan bilimsel projeler anlatıldı. Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü standında, meteorolojide kullanılan malzemeler, meteorolojik olaylar, gemicilik ve navigasyonda meteorolojinin önemi anlatıldı. Mezunlar standında yer alan fakülte mezunları ise öğrencilerle sohbet ettiler. Erasmus standında yurt dışına giden fakülte öğrencileri ile Almanya ve İtalya’dan üniversitemize gelen öğrenciler Erasmus ile ilgili bilgiler verildi. Şenliğe Orman ve Su İşleri Bakanlığı 7. Bölge Müdürlüğü özellikle deniz kaplumbağaları ile ilgili hazırlanan öğrenci posterlerine bakanlığın hazırladığı afişlerle ve kaplumbağa iskeleti ile destek verdiler.

 

Şenlikte kepçe ile balık tutma yarışması ve Çukurova Üniversitesi Bisiklet Kulübünün gösterisine de yer verildi.