Yerel seçime aylar kala aday adayları ortaya çıktı, bazı partiler adaylarını bile belirledi.
Geçen yazılarımda da belirtmiştim. 
“Projesi olan, kente artı bir değer katacak isimlerin ortaya çıkması, partilerin de bu isimleri işaret etmesi gerekiyor” özetiyle bir yazı yazmıştım.
Tabi Adana siyasetinde ortaya çıkmak “Ben adayım” demek kolay iş değil.
Adanalılar çok iyi bilir ki, mevcuttaki siyasilerin önemli bir kesimi, “yeni yüz siyasetçiyi” karalamak, yıpratmak için ellerinden geleni yapar.  Geçmişte parti içinde veya kamuoyu önünde bunu yaptılar . Halen de yapıyorlar...
Böylece kendini geliştirmiş, işinde başarılı olmuş, kentte belli bir yer edinmiş yeni isimler,  siyasete girdiğine bin pişman oluyor.  O nedenle bazı isimler siyasete uzaktan bakıyor.
İkinci bir konu da etik davranan ve siyasete sıcak bakan isimler, şayet bir oda veya dernek başkanı ise aday adayı olarak ortaya çıkması ve aday gösterilmemesi durumunda sıkıntı yaşayabileceğini düşünüyor. O isimler, aday gösterilmediği için yeniden Oda başkanlığı görevine döndüğünde bundan sonraki sözlerinin oda veya dernek görüşü değil aday adayı olduğu siyasi partinin siyasi görüşü olarak algılanması endişesini taşıyor.
***
Biraz uzun gibi görünen bu girişten sonra Adana’da “siyasete girerse iyi olur” dediğim, geçmişte başarılı belediyecilik çalışmaları olan, yerel yönetimlere bir ivme kazandıracağını düşündüğüm bir isimle ilgili görüşlerimi aktarmak istiyorum.
SÜLEYMAN SÖNMEZ...
Adana’da kendi işinde başarılı olmuş kent için elini taşın altına koymuş bir isim.
Sönmez,  Türk Girişim ve İş Dünyası Federasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu üyeliği, Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Başkanlığı ve Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) Başkanlığı görevini titizlikle yürütüyor. Son zamanlarda Adana ve Mersin için yaptığı açıklamaların yerel yönetimler bazında da dikkatle takip edilmesi gerektiğini belirtmekte fayda görüyorum. Teknik ve bilimsel analizlerle çevrili tarım toprakları, kent planlamaları, sosyal donatı alanları ve Adanalılık ruhuna işaret eden Sönmez’in duygu ve düşüncelerini sizler de takip etmişsinizdir.
Uzun yıllardır 3 şirketini başarılı olarak işleten, kentin sorunlarını çözmek ve kente katkı sunmak için 3  dernekte önemli görev üstlenen Süleyman Sönmez’i CHP İl Örgütünün yemeğinde gördüm. CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin’in bizzat Süleyman Sönmez’in masasına giderek onu selamlaması, onunla samimi bir şekilde sohbet etmesi dikkatimi çekti.
Belediye Başkanlığı veya Meclis üyeliği için aday adayı olan yüzlerce kişinin bulunduğu salonda CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin’in,  Süleyman Sönmez ile özel olarak ilgilenmesi bana “bir mesaj veriliyor” izlenimi doğurdu.
Tabi Süleyman Sönmez’in şu ana kadar herhangi bir yere aday adaylığı için başvuru yaptığını veya açıklamasını duymadım. Sanırım bu kentte başarılı çalışmalar yürüten, kendini ve kentini geliştirme uğraşında olanlara hemen bir kulp takılmaya çalışılıyor. Belki de Süleyman Sönmez bu nedenle biraz geri duruyor. Ancak 3 önemli dernekte görev üstlenen, kent ve Çukurova’nın sorunlarının çözümü için kafa yoran Süleyman Sönmez’in yerel seçimlerde aday gösterilmesi durumunda buna hayır demeyeceğine inanıyorum. Kamuoyunda hiçbir sıkıntılı konusuna da tanık olmadığımız Süleyman Sönmez, bu kent için kazanım olmaz mı sizce de... Ben Sönmez’in kent için çözüm üreten bir isim olarak görevden kaçmayacağına inanıyorum.
ORHAN SÜMER’E ÇAĞRI
Buradan CHP’nin mütevazi İl Başkanı Orhan Sümer’e de bir çağrı yapmak istiyorum. Sayın Sümer, göreve geldiğinizden bu yana partiniz ve başarısı için adeta çırpınıyorsunuz. Son düzenlenen yemeğe Süleyman Sönmez’le birlikte AGİAD Başkanı Tamer Gülcan, OSB İşadamları Derneği Başkanı Mustafa Akalın, ADSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte ADASO’nun eski başkanı Sadi Sürenkök’ü aynı masa etrafında buluşturmanız bir başarıdır. Bu başarıyı Adana siyasetine yeni bir yüz kazandırarak taçlandırabilirsiniz. Şayet siz sayın Sönmez’i partinizden aday yapabilirseniz şüpheniz olmasın ki Adana iş dünyası hem sizi hem de Sönmez’i bağrına basacaktır. Zira Adana’da yeni yüzlerin özellikle yerel yönetimlere talip olması gerektiği açıktır. Siz bu girişimde bulunur ve girişimi sağ salim sonlandırırsanız adaylık sonrası belediye başkanı olacak Süleyman Sönmez’le birlikte CHP Genel Merkezi’i sizi her zaman takdirle karşılayacaktır. Futbolda yeni nesillerin yetişmesine her zaman ihtiyaç duyan Türkiye, siyasette de yeni ve yıpranmamış yüzlere gereksinim duymaktadır. Adana’da bunu başaracak bir il başkanı hem partisi hem de halk nezdinde daima saygıyla anılacaktır.
NEREDEN ADAY OLABİLİR?
Tabi bana göre Süleyman Sönmez’in aday gösterilmesi gereken yer ise kendi doğduğu büyüdüğü ilçe olan Seyhan olmalı. Geçmiş yıllarda Seyhan Belediye Başkan yardımcılığı görevini de üstlenen Süleyman Sönmez’in aday gösterilmesi durumunda bu görevi layıkıyla yapacağına inanıyorum.
Geçmişi...
Bilgi-birikimi...
Hayata bakışı...
Bunu başarmaya yeterli...
O nedenle CHP’nin ince eleyip sık dokuyarak doğru isimleri bulması çok önemli.
Kent için kentli için…