Ben de tıpış tıpış sandığa gideceğim. Tüm dostlarım ve çevremle beraber tıpış tıpış. Sayın Kemal Kılıçtaroğlu tıpış tıpış gideceksiniz ve oyunuzu kullanacaksınız demiş. Bunu isim zikrederek Ekmeleddin İhsanoğluna vereceksiniz de dememiş. Ama ben Ekmelettin bey olarak anlıyorum. Sandığa tıpış tıpış gidecek ve Ekmelettin beye tercihimi sunacağım.

Doğru da söylemiş sayın Kılıçtaroğlu. Hem hukuka indirilen son 12 yılın vesayetinden muzdarip olduğunuzu söyleyeceksiniz. Hem yargı bağımsızlığının bu dönemde dumura uğradığından bahsedeceksiniz. Hem havuz medyası ile haberleşme kanallarının işgal edildiğini akşam sabah ihbar edeceksiniz. Hem ananı da al git zihniyetini tel’in edeceksiniz. Hem milletimizin gerildikçe gerildiğinden ve kutuplaştırıldığından azami anlamda şikâyetçi olacaksınız, hem bugüne kadar yapılmamış yolsuzluk ve soygunları sorgulayacaksınız, ama “ben tatilimi bölemem ve oy kullanmaya gidemem” diyeceksiniz.

Demokrasi rejiminin mahşeri vicdanına bir ses ve nefes olmuştur Sayın Kemal kılıçtaraoğlu. Kendisini tebrik ediyor, kelime ve yüreğini kutluyor ve tekrar ediyorum bu vicdan namesini tüm iştiyakımla. Evet, özgürce yaşamak, sultanın, diktanın ve polis devletinin karanlık şartlarında bunalmak istemeyen ve bu şartlardan müşteki olan devasa kitleler! Haydi, tıpış tıpış sandığa!

Bir karanlık ve bir fetret dönemi kapatmak için, naif ve nezaketli olmanın her gün kitabını yazacak maharet ve liyakatteki bir insanı devletin sigortası yapmak için tıpış tıpış sandığa!

Fahrettin Korkmaz