Defalarca yazdık, yazmaya da devam edeceğiz gibi gözükmekte. Facebook hem iyi hem de kötü. Kullanmanıza bağlı.Güzellikleri paylaşma,eski dostları görme……Paylaşım gruplarını iyi oluşturursanız,arkadaşlarınızı iyi seçerseniz olumlu yönleri fazla olacağı tartışılmaz.
Ben bazen takılırım bu yorum ve beğen işine. Yani takarım anlamında.Birde altta paylaş var. Güzel gördüklerini sen de paylaş diyor. Daha çok kişi görsün, okusun, dinlesin.
Bende bu sabah şöyle sanal alemde bi gezeyim dedim. Dedik ya taktık bazı yorum ve beğenmelere. Biraz bakalım ne işe yarar bunlar.
Vatandaş bir kahve resmi ekliyor, fincanda. Türk kahvesi, yanında da lokum. Anında bir yorum….Canım çok iyi geldi……Ellerine sağlık………İçti ya ….rahatladı. Bedava, anında pişen ve içilen kahve…Sturbucks’a ,Kahve Dünyasına falan gerek yok….
Sabah sabah başlıyor. Bir resim .Üzerinde yazıyor GÜNAYDIN. Tamam güzel. Sonra en az on tane üzerinde Günaydın yazan paylaşım. Aynı kişiden. Akşam bunun tersi. İYİ GECELER paylaşımları.Anladık ta on tane aynı tip iyi geceler paylaşımı da olur mu?Aynı sayfada ,aynı kişiden….Kardeşim uykun gelmiyorsa koy bir koyun sürüsü , say uyu……
Sanal kebap paylaşıyor..Adana, beyti vs. Yanında şalgam ,ayran,salatası……Oradan bir sanal yorum .AFİYET OLSUN…….paylaşımı ekleyen de anında cevap yazıyor. Boğazında lokmalar kalacak dikkat etmese…..GEL CANIM BERABER OLSUN… 
Nerede? Düşler sokağındaki kebapçıda mı ????
Paylaşmış bir çay resmi…Bardaktan da dumanlar çıkıyor. Üzerinde yazıyor. Dost ile içilen çay şifadır….Buyur. Adam gerçek hayatta bir çay ısmarlamaz ama buyur ediyor…Ne demeli davete icap….Huppppp , içtik,sağol…..
Son dönemde moda. Cumanız Mübarek Olsun….Hayırlı Cumalar. Diyor bugün Cuma, namazı unutmayın…..Kendi nerede? Sokakta , kahvede…..Alnı secdeye daha değmemiş……….
Vatandaş bir resim eklemiş. En az 20 senelik eski bir resim. Sonra bugünlerdeki bir resmi. Yorumlar müthiş….KARİZMAYA BAK, HİÇ DEĞİŞMEMİŞ…. Allah nazardan korusun, aynı……..Bayansa……Şu güzelliğe bak , sanki lisedeki gibi…..Bizim buralarda bir laf var. YALANCININ…..diye başlar.
Dostluk der kendisi dostluk nedir bilmez, ama paylaşır.
Birde beğenler var .Azıcık ondanda yazalım. Bir paylaşım pozitif bir katkı sağlıyorsa beğenir insan. Yorumun beğenisi daha farklı. O da ilginç hal almış durumda.
Vatandaş yazmış. Annem kötüleşti. Hastanedeyiz. Tık….Beğen. Neyini beğendin? Hasta olmayı mı? Arkasından paylaşımcının yorumu…Annesine USG yapılmış….Ciğerinde su varmış…….Tıkkkk…Bunu da beğen……Ciğerinden su alınacak diyor…..Onu da beğeniyor……Ciğerden su almayı beğenme????
Bir de beğeni tıklamasının beğenisi….Beğendi tıkını beğenme. Beğenin beğenisi….Tavşanın suyunun suyu işi gibi…….
Hep söylüyoruz MEVLANA’nın ruhu yeryüzünde….Paylaşımlarda.
Dedik SANAL ALEM……YALAN DÜNYA yani…..
Yalan Dünyada son çıkan ÇORBA YASADA yalanın KDV si sıfırlandı.
Artık yalanda KDV yok……..KDV ‘’0’’…..
ATIŞLAR SERBEST………………….
Dr.Özcan Yılmaz