Adanahabermerkezi.com

Belediyeyi 5 Katrilyona yaklaşan borçla devralan Başkan Zeydan Karalar "Çalışan-Çalışmayan" işçilerin ayrımının yapılmasının ardından kamuoyunda "Bankamatikçi" olarak adlandırılan 1.750 işçinin görevine son verdi.

Hüseyin Sözlü döneminde "Siyaseten" işe alınan ve Karalar'ın ekibi tarafından çalışmadığı tespit edildiği için çıkarılan işçilerin İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı, Ulaşım A.Ş., Altın Koza A.Ş., Yeni İmar A.Ş., ÇUFAŞ A.Ş. ve BELDE TAŞ A.Ş.ta kadrolu gözüktüğü belirtiliyor. 

 Karalar tarafından e-imzalı gönderilen yazıda, şöyle denildi: "Temmuz 2019'da hem memur hem de diğer çalışanlara yasa ve toplu sözleşme uyarınca yapılacak zamlar dikkate alındığında personel giderleri bütçenin yüzde 32.34'ünü oluşturacaktır. Yasal sınır yüzde 2.34 aşılacak olup bu fazlalık yaklaşık bin 750 personele karşılık gelmektedir. 4857 Sayılı İş Kanunu'nun 29. Maddesi'nin gerekleri ve sosyal seçim kriterleri uygulanmak suretiyle geriye doğru tespit edilecek işçilerin iş akitlerinin çok acil olarak fesih işlemlerinin gerçekleştirilmesi rica olunur." denildi.