YORUM – HABER

Kararla 5 Ocak stadının yeri, yeni stat devreye girince Millet Bahçesi olarak tahsis edilecek. Yani 5 Ocak stadı yıkılacak.

Madde Ak Parti, MHP ve CHP’li üyelerin oylarıyla kabul edildi.

PEKİ NE OLMUŞTU?

Hatırlanacağa üzere yeni stat yapılacağı dönemde mevcut 5 Ocak Fatih Terim Stadının yıkılarak yerine AVM ve rezidans olması planlanıyordu. TOKİ aracılığıyla yapılacak projeye Çevreciler ve STK’lar “konut olmasın, yeşil alan olsun” özetiyle karşı çıkarken, sporseverler ise “burası Adana spor tarihinin hafızasıdır, yıkılmasın, burda da amatör maçlar gerekirse Adanaspor ve Adana Demirspor’da bazı maçlarını oynayabilir” düşüncesiyle karşı çıkmıştı.

Başta, TMMOB’a bağlı odalar olmak üzere STK’lar konuyu mahkemeye taşımış ve mahkemeden iptal kararı aldırmıştı. Bu süreçte Şehir Plancıları odası 5 Ocak stadının yerinin spor alanı (stat) ve yeşil alan olarak kalması için proje hazırlatmış ve Büyükşehir Belediyesine sunulmak üzere Kent konseyine sunmuştu. Hatta Mecliste alanın “Spor alanı” (Yeşil alanla bütünleştirilmiş) olarak kalması için Meclis kararı alınmıştı.

NE OLDU DA MECLİS ÜYELERİ 90 DERECE FİKİR DEĞİŞTİRDİ

Aynı Meclis üyeleri şimdi de aldıkları kararla 5 Ocak Fatih Terim Stadının yerini Millet Bahçesi olarak imar planına işlenmesi için oy kullandılar. Meclis üyelerinin bu karar değişikliği şaşırtırken bu kararın ardında başka düşüncelerin olup olmadığı sorgulanıyor.

MİLLET BAHÇESİ’NİN YERİ, BİLİNÇLİ Mİ SEÇİLDİ?

AK Parti’nin ciddi projelerinden olan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim döneminde üzerinde sıkça durduğu "Millet Bahçesi" projesi için seçilen yer ise kafalarda soru işeretleri oluşturdu.

1 – Millet Bahçesinin yeri neden polimikli bir yer seçildi?

2 – Sadece 48 dönüm olan yer Millet Bahçesi  projesi için çok küçük bir alan olmayacak mı?

3 – Adana’da özellikle Baraj çamlığı (Büyüklüğünü bilmiyorum yeterli mi?) gibi bir alan seçilemezmiydi? Rekreasyon yapılıp, bakımsız hali mükemmel hale dönüşrtürülerek halk arasında daha büyük olumlu dönüş sağlanamazmıydı?

4 – Neden Çatalan köprüsü civarında büyük bakir alanlar düşünülmedi? Çok büyük bir alanda rekreasyon yapılarak Adanalı için yeni bir cazibe alanı oluşturulamaz mıydı?

MERKEZ PARK 33 HEKTAR, MİLLET BAHÇESİ 48 DÖNÜM!!!

Ayrıca büyük proje olarak ortaya atılan Millet Bahçesi projesine Meclis kararıyla yaklaşık 48 Dönüm alan tahsis ediliyor. Ancak Adana Büyükşehir Belediye eski Başkanlarından Aytaç Durak’ın yaptırdığı Merkez park 33 hektar. Bu tahsisi yapanlar, bunun böyle olduğunu bilmiyorlarmıydı? Yoksa bilerek isteyerek mi bu tahsisi yaptılar?

“Bir Belediye Başkanının projesi 33 Hektar, Bir Cumhurbaşkanının projesi 48 Dönüm”

Bu en basit düşünceyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı bir nezaketsizlik değil midir?

Çok büyük alanda, çok güzel bir alan oluşturulup adına da “Millet Bahçesi” dense çok daha güzel olmazmıydı?

Bu tahsisi yapanlara da bu soruyu sormak hakkımız diye düşünüyorum.