Adana’da yüzme sporunun gelişmesi ve boğulma olaylarının önüne geçmek amacıyla yaz okulları kapsamında her yıl ücretsiz yüzme eğitimi hizmeti sunan Adana Büyükşehir Belediyesi, ilk dönem mezunlarını verdi. Profesyonel yüzme eğitmenleri eşliğinde yarı olimpik modern havuzda temel yüzme tekniklerini öğrenen 7-15 arasındaki bin 84 kursiyer, düzenlenen törende sertifika ve madalyalarını aldılar. 

MODERN HAVUZDA DÖRT MEVSİM YÜZME EĞİTİMİ

Merkez Çukurova İlçesi Belediye Evleri Mahallesi Zahit Akdağ Bulvarı’ndaki yarı olimpik kapalı havuzu modernize edip,  dört mevsim Adanalıların hizmetine sunan Adana Büyükşehir Belediyesi, bu yaz tatilinde de ücretsiz yüzme kurslarıyla fark yarattı. 25 metre uzunluğunda, 12.5 metre genişliğindeki havuzda ücretsiz kurs açan Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı, 7-15 yaş arasındaki bin 84 çocuğa eğitim verdi. Profesyonel eğitmenler eşliğinde temel yüzme tekniklerini öğrenen çocuklar, geleceğe güvenle kulaç atmayı öğrendi. 

HER YIL 6 BİN ÇOCUĞA YÜZME EĞİTİMİ

Yüzme eğitiminin ilk dönemini başarıyla tamamlayan kursiyerlere Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, sertifika ve madalyalarını verdi. Başkan Hüseyin Sözlü’nün liderliğinde Adana Büyükşehir Belediyesi’nin her yıl ortalama 6 bin çocuğa ücretsiz yüzme eğitimi verdiğini belirten Başkan Vekili Akyürek, yaz sıcaklarında serinlemek için sulama kanallarına giren çocukların boğularak hayatını kaybetmelerini önlemeyi amaçladıklarını ifade etti. 


Başkan Vekili Akyürek ve Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Halil Hızlısoy ile veliler, yüzmeyi öğrenen çocukların yarışlarını heyecan içinde izledi. İlk etap kursa dahil olan tüm çocuklara madalyaları ve sertifikaları alkışlar eşliğinde verildi.