Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay,  “Belediyelerin yol haritası” olarak tanımlanan '2020-2024 Stratejik Planı'nın hazırlıkları çerçevesinde  Seyhan kaymakam vekili Mustafa Yavuz ve Adana İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun'u ziyaret ederek bilgi alış verişinde bulundu.
Başkan Akay, kısa, orta ve uzun vadeli hedefleri içeren “2020-2024 stratejik planı”nın oluşturulması amacıyla muhtarlar, akademisyenler, demokratik kitle ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve kent paydaşlarının temsilcileriyle bir araya gelmeye devam ediyor.
AKAY “SEYHAN’IN GİDECEĞİ YERİ İYİ BELİRLEMELİYİZ”
Başkan Akay Stratejik Plan hazırlıkları çerçevesinde ziyaret ettiği Seyhan Kaymakam vekili Mustafa Yavuz ile fikir alış verişinde bulundu ve Stratejik planla ilgili önerilerini dinledi. Akay,  Seyhan’ın gideceği yönün çok önemli olduğunu ifade ederek “Katılımcı bir yönetimin gereğini yapıyoruz. Seyhan’ın gideceği yönü Seyhanlı’ya danışarak belirliyoruz.  Daha sonra Seyhan’ın belirlenen hedefine uygun yol haritası hazırlanacak. Acil, uzun, kısa vadeli projeleri hayata geçireceğiz” dedi. 
Seyhan Kaymakam vekili Mustafa Yavuz ise Adanalının refahı için bir araya geldiklerini kaydetti. Yavuz Başkan Akay’a hazırlanan Staretik planla ilgili katkı vermeye hazır olduklarını söyledi. 


AKAY “ÇOCUKLARIN YETENEKLERİNİ ORTAYA ÇIKARMAK ÖNEMLİ”
Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay daha sonra Adana İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun’u ziyaret etti. Akay ziyarette, İnsanı eğitim yoluyla değiştirmeden sosyoekonomik ve kültürel gelişmeyi, yani kalkınmayı gerçekleştirmenin mümkün olamayacağını kaydetti. Okul öncesi eğitim oranının artırılması gerektiğini aktaran Akay, “SEYMER’lerde eğitim adına başka ne yapabiliriz inceliyoruz. Ayrıca çocukların yeteniğini ortaya çıkaracak çalışmalar yapmak istiyoruz. Sivil Toplum Kuruluşları ile ortak ne yapılabilir? Bunları değerlendirmek istiyoruz” diye konuştu.
Adana İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun da ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirdi. Durgun, Seyhan Belediyesi’nin  eğitim alanında hazırlayacağı projelere her zaman destek olacaklarını kaydetti. Durgun Başkan Akay’a eğitim alanındaki önerilerini de sundu. 
Seyhan Belediyesi’nin 2020-2024 yıllarını kapsayan Stratejik Plan hazırlıkları,  Seyhan’da yaşayan her kesimin görüşünün alınmasıyla sürecek.