Kozan Belediyesi Şantiye Şefliğinin yürüttüğü çalışmalar kapsamında caddeye ilk olarak yağmur suyu drenaj hattı döşendi. Caddenin 670 metre uzunluğundaki kısmında devam eden çalışmalarda ekipler drenaj hattı projesine paralel olarak caddeyi genişletebilmek için büyük bir istinat duvarı yaptı. Kozan’ın en işlek caddelerinden olan ve Çukurova Üniversitesi Kozan Yerleşkesine ulaşım yolu olan caddenin genişliği çalışmalar sonrasında 7 metreden 14 metreye ulaştı.

Şantiye ekipleri yol genişletme ve drenaj hattını tamamladıktan sonra caddenin her iki tarafındaki yaya kaldırımlarını yeniden yaptı ve bordür döşedi. Kozan Belediyesi’nin daha önce hayata geçirdiği ve vatandaşlardan büyük beğeni gören Sırkıntı Caddesi ve Şehit Hüseyin Soydan Caddesindeki Işıklı Yol Projesi Andıl Caddesinde de uygulanlaya başlandı. Ekipler dün de caddeye asfalt sermeye başladı.

Karacaoğlan Mahalle Muhtarı Sinan Görüş ve Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Nevzat Garip başta olmak üzere merkez mahalle muhtarları ve Kozan Belediyesi Başkan Yardımcısı Cengiz Yeşiloğlu şubat ayından bu yana Andıl Caddesinde hayata geçirilen hizmetleri yakından takip ediyor.

Şantiye Şefliği ve Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarını bu gün Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk denetledi. İlçede yayın yapan bölgesel haber televizyonu Otağ TV’ye de röportaj veren Başkan Öztürk açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Andıl Caddemizde Şubat ayında başlayan projemizin bir buçuk ay gibi kısa bir sürede sonuna gelmiş olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Gece gündüz demeden çalışarak caddenin altyapısını, asfaltını, kaldırımını yapan çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bir buçuk aydır çalışmalarımız nedeniyle tozdan, çamurdan rahatsız olan vatandaşlarımız da kusurumuza bakmasınlar. Kozan’ın evlatları kendi vatanlarına hizmet ediyor. Kozanımızın 88 köy ve 15 merkez mahallesine hizmet etmek, vatandaşımızın isteklerini yerine getirmekle yükümlüyüz. Buğday hasatının yaklaştığı şu günlerde köy yollarımızda yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Ekiplerimiz bir yandan da Mayıs ayı başında açılışını planladığımız Karacaoğlan Mahallemizdeki 7 bin 200 metrekarelik parkımız için mesai harcıyor. Kısıtlı bütçemize ve elimizdeki dar imkanlara rağmen vatandaşlarımıza hizmetin en iyisini sunmaya gayert ediyoruz.”

Andıl Caddesindeki çalışmaların 20 gün içerisinde tamamlanması bekleniyor. Çalışmaların bundan sonraki kısmında, kaldırım, bordür çalışmaları ve Işıklı Yol Projesi, Çukurova Üniversitesi Kozan Yerleşkesinin girişine kadar devam edecek.