Adana'nın Çukurova İlçesinin halkı ilkleri yaşamaya devam ediyor. Mesai saatleri ve işleri nedeniyle belediyeye gelemeyen, taleplerini iletemeyen vatandaşlarla buluşmak için, sabah saat 06.00'da halk toplantıları başlatan Başkan Çetin'in buluşmalarına halk yoğun ilgi gösteriyor. Başkan Çetin, "Bu buluşmaların sabah çok erken saatte olduğu için bu kadar ilgi göreceğini hiç tahmin etmemiştim. Ama halktan inanılmaz bir ilgi var. Bu halk belediye başkanını görmeye hasretmiş" dedi. 

VATANDAŞ SABAH 06.00'DA BAŞKANI GÖRMEYE GELİYOR

Halkın içinde halkla beraber belediyeyi yöneten Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Türkiye'de yine bir ilke imza atarak başlattığı 'sabah 06.00 halk toplantıları' ile gündem yarattı. Göreve geldiğinin ilk cuma günü ekibiyle halkın karşısına çıkarak Halk Günü yapan , 6 ayda bir köyleri ziyaret eden ve makamdaki buluşmalara uzun süre önce son vererek halkın içinde olan Başkan Çetin, şimdi de belediye ekibiyle birlikte haftada 2 gün bir mahallede halkla buluşuyor.  Buluşma saatleri sabah 06.00 olmasına rağmen toplantılarının dolu dolu geçmesi ve halkın gösterdiği yoğun ilgi dikkatlerden kaçmıyor. Sabah mesaiye yetişmeye çalışan ya da spora giden vatandaşlar soluğu Başkan Çetin'in düzenlediği toplantılarda alıyor. Vatandaş buluşmalarda Çetin'le birebir sorununu paylaşma imkanı bulurken, önerilerini de belediye ekibine iletebiliyor.

"BU HALK BELEDİYE BAŞKANINA HASRETMİŞ"

Toplantılarda halkın yoğun ilgi gösterdiği Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, şu ana kadar Çukurova ilçesinde 10 mahallede toplantı düzenledi. 1.5 ayda bir her mahalleye sıra geleceğini aktaran Çetin, "Bu buluşmaların sabah saat erken saatte olduğu için bu kadar ilgi göreceğini hiç tahmin etmemiştik. Ama halktan inanılmaz bir ilgi var. Bu halk belediye başkanını görmeye hasretmiş. Bir şikayetiniz, bir öneriniz mi var? Bu kardeşiniz her an yanınızda, yanı başınızda. Kapımız size açık. Biz size bir söz verdik. 'Belediyeyi sizlerle birlikte yöneteceğiz. Şeffaf ve saydam olacağız. Sizlere hesap vereceğiz' dedik. Sözümüzü tuttuk, gereğini yapıyoruz" dedi.

"BİR İLÇE BELEDİYE BAŞKANI NE YAPABİLİYORSA FAZLASINI YAPTIK"

Buluşmalarda mahallenin sorunlarını dinleyen ve hizmetlerle ilgili bilgi veren Çetin, "Her salı bir açılış yaptık. Her perşembe temel attık. Her cuma sizin karşınıza çıktık. Her Ayın 10'unda Saat 10'da projesi kapsamında bir okulun öğrencilerini Ata'nın huzuruna Anıtkabir'e gönderdik. Her Ayın 19'unda Saat 19'da güncel olaylar ve Atatürk ile ilgili paneller düzenledik. Emekli Dinlenme Evlerimiz, Kadın Sohbet ve Dayanışma Evlerimiz, Semt Kreşlerimiz gibi projelerimiz Türkiye'de hep örnek alınan çalışmalar oldu. Bir ilçe belediye başkanının yapabileceği ne varsa sınırları da zorlayarak hepsini yaptık" diye konuştu.