Adanahabermerkezi.com

Gündem dışı konuşan Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan Kızıldağ güreşlerinde kendilerinin Büyükşehir'den nakit para istediği yönündeki iddiaları yalanladı. Aslan “Güreşlere gelen güreşçilere yol parası gibi yolluk verilir. Ancak sanki biz istemişiz gibi söylediniz. Bu doğru değil” dedi. Aslan ayrıca Gençlik merkezlerinin kapatılması nedeniyle de eleştiri de bulunurken “Açıkladığınız tüm yasa dışı konular ve sahte diploma olayı konusunu neden savcılığa vermediniz” diye sordu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 7 KONUDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATTI

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karala ise Güreş etkinliği konusunda “Karaisalı Belediyesi bizden nakit istedi” demedik. Dediğim, “katkılarımızı resmi olarak yapabiliriz” oldu. Resmi durum dışında "yapamayız" dedik. Siz de o zaman "biz yaparız dediniz” diye konuştu.  Karalar daha sonra Sahte diploma konusunda bilgi vermek üzere Kaşif Barut’u kürsüye davet etti. Barut, sahte diploma olayının 2 yıllık bir olay olduğunu ve savcılıkça yasal sürecin sürdüğünü belirtti.  Karalar ise daha önce açıkladığı 9 konudaki olumsuzlukla alakalı 7 konuda hukuki sürecinde başlatıldığını aktardı.

KARALAR "GENÇLİK MERKEZLERİNDEKİ BAŞARI ORANI ÇOK DÜŞÜK"

Gençlik Merkezleri konusunda samimi olduklarını aktaran Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Uzatmaya gerek yok. Biz Sahte diploma olayı "şimdi" oldu demedik. 2 yıllık mesele. 26 kişi sahte diplomayla işe girdiği tespiti yapılmışsa, onlarda kovulmuşsa onları yeniden işe alamayız. Gençlik Merkezinde eğitim gören öğrencilere internetten ders vermeye devam edeceğiz. Gençlik Merkezleri çok sağlıklı değil. 2017’de 3 bin 432 kursiyerden 4 yıllık Üniversite kazanan 1075, 2018’de 4 bin 695 Kursiyerden 4 yıllık üniversite kazanan sadece 980. Başarı oranı düşük. Yüzde 20-30 larda başarı var” diye konuşru.

SU ZAMMI YÜZDE 20 OLACAK

Ak Parti Grup sözcüsü Ozan Gülaçtı da söz alarak görüşlerini aktardı. Gülaçtı Belediye Meclislerinde Ülkeyi ilgilendiren siyaseti yakından ilgilendiren konular yerine kenti ilgilendiren konuların konuşulması çağrısında bulundu. Su indirimi konusunu gündeme taşıyan Gülaçtı “Yüzde 30 indirim uygulanacaktı. Yapılmadı. Ayrıca akıllı sayaç uygulamasına CHP ‘de o zaman destek vermişti. Şimdi onu geri çektiniz” eleştirisinde bulundu.

KARALAR "HERŞEYE ZAM YAPILIRKEN, BİZ SUYA İNDİRİMİ GÜNDEME GETİRDİK"

Eleştirilere yanıt veren Başkan Karalar, "İndirimi kademeli yapmak istedik. Ancak yüzde 30 tek seferde yapılmak istendi. Birden indirim yaparsak ASKİ’yi kitleriz. Yedigöze projesini ve diğer tüm projeleri nasıl yapacağız o zaman. Kimse suya indirimi konuşmazken Zeydan Karalar seçim kampanyasında suya indirim vaadini açıkladı. Türkiye’de akaryakıttan iğne ipliğe kadar zam varken, gelecek ay suya yüzde 20 indirimi yapalım. Akıllı sayaç konusunda ise 360 TL para verilecekti. Bunu ortadan kaldırmak için meclise teklif getirdik. Kabul edildi. Meclise bu konuda teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

SERTAÇ DURAK “NEDEN KARAİSALI TEK BAŞINA YAPTI”

Büyükşehir Belediyesi Başkan yardımcısı Sertaç Durak ta Kızıldağ  güreşlerinin bu güne kadar hep Büyükşehir ile birlikte yapıldığını anımsatarak “Hep Büyükşehir ve ilçe Belediyesi birlik ve beraberlik içinde Kızıldağ güreşlerini organize ederdi. Ve çok güzel olurdu. Halkta bu birlik beraberlikte büyük mutluluk duyardı. Karaisalı Belediyesi bu yıl neden Kızıldağ güreşlerini tek yaptı. Ayrıca bana soruyorlar "Futbol etkinliğini de mi Karaisalı Belediyesi tek başına yapacak" diye. Birlik ve beraberlik içinde bunların yapılması doğru olmaz mı?” dedi.