Vatandaşların ihbarlarına yetişmeye çalışan, kanalizasyon, rögar ve bodrumları ilaçlayan, ilaçlama ekibi, adeta hızır gibi ilaçlamaya devam ederek vatandaşın şikayetlerini en aza indirerek, takdirlerini kazanıyorlar.


Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire başkanlığı ilaçlama birimi ekiplerince apartman bodrumlarında ki sivrisinek larva ve uçkunlar, bazı tıkanık rögarlarda oluşan hamamböceği, sivrisinek fare vektörlerine karşı gerekli mücadelenin yapıldığı   ilanlarla Başkan Zeydan Karalar Adana Kamuoyuna duyurdu. 
Yaz aylarının gelmesiyle, vatandaş için en büyük sıkıntı olan bit, pire, kene ve hamamböceği mücadelesini Büyükşehir bünyesinde olan çevre koruma ve kontrol daire başkanlığınca yürütülüyor. İlaçla ekibi 24 saat hazır ve nazır olduğu kaydedildi. Sadece Adana içi değil, Adana’ya bağlı tüm ilçelerde de aynı hizmetin verildiği kaydedildi.  Rutin olarak her gün Adana’nın 4 bir yanının ilaçlandığını, vatandaşların rahatlığı için bu hizmetlerin devam edeceğinin altı özenle çizildi. 
Adana’da büyük bir sorun olan, sivrisinek, haşere, karasinek, bit, fare hamamböceği ve diğer haşerelerin kurutulmasında 
Adana Büyükşehir Belediyesi Daire başkanı Ferit ışık, Şube Müdürü Orkun Davutluoğlu, Mesul Müdür Suat Hayri Boğa, Teknik Personel Ömer Aslan, ekip çalışanları Ziya Durmuşoğlu ve Veli Bağcı çalışanlar, 7/24 saat ilaçlamaya yaparak, şikayetleri en aza indiriyorlar. Bu ekip Adana’da ilaçlama konusunda şikayetlere hızır gibi yetişerek, takdir toplamaya devam ediyorlar.