Çukurova Belediyesi,  Orhan Kemal Kültür Merkezi’ndeki panelle ilgili özellikle gençlerin bilgilenmesi ve tarihi olayı tüm çıplaklığıyla öğrenmesi bakımından ilçenin değişik yerlerinde daha önce de olduğu gibi bilgilendirici ve Panele daveti içeren pankartlar astı.

Ancak Adana Büyükşehir Belediyesi ekipleri daha önce Seyhan ve Çukurova Belediyelerinin 30 Ağustos kutlama mesajlarınını içeren pankartları olduğu gibi, “Çanakkale destanı” ve “Dumlupınar Zaferi”nin anlatılacağı panele daveti içeren pankartları söktü.

Kendini “Yerli” ve Milli” diye tanıtan Büyükşehir Belediyesi yöneticilerinin bu davranış biçimi, kndilerini yalanlamış oldu. Halk ise Adana Büyükşehir Belediyesi yetkililerine sitem ederek “Çanakkale Destanı”nın ve “Dumlupınar Zaferi”nin anlatılmasından neden rahatsız oldunuz” diye soruyor.  Halk, “Kendine yerli ve Milli diyen bir siyasi düşünce,  Çanakkale destanı ve Dumlupınar Zaferinin anlatılmasından neden rahatsızlık duyar. Türkiye’nin en güvenilir kişisi olan Gazeteci Uğur Dündar’ın anlatacağı bilgilerden acaba rahatsızlık mı duyacaklar” diyerek yetkilileri eleştirdi.