Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana’da eğitim başarısını yükseltmek için çalışmalarını yoğunlaştırdı. 1 Haziran 2019 tarihinde yapılacak Liseye Geçiş Sistemi (LGS) öncesi, 11-12 Mayıs 2019 tarihlerinde, Adana Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezleri’nde deneme sınavı gerçekleştirilecek.

Seyhan, Sarıçam, Çukurova, Yüreğir, Kozan, Feke, Saimbeyli, İmamoğlu, Ceyhan, Karataş, Yumurtalık, Karaisalı ve Pozantı’da faaliyet gösteren 17 adet Adana Büyükşehir  Belediyesi Eğitim Merkezi’nde (ABEM) yapılacak deneme sınavlarına katılımın yoğun olması bekleniyor.

1 Haziran 2019’da yapılacak LGS’ye Adana genelinde 39 bin öğrenci hazırlık yapıyor.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, eğitimin bir ülkenin kalkınmasında, çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmasında en önemli unsur olduğunu belirterek, öğrencilerin başarı seviyesini artırmak için, sosyal belediyecilik anlayışıyla ve Büyükşehir Belediyesi’nin olanakları çerçevesinde çaba gösterdiklerini ifade etti. Adana’nın eğitimdeki başarı oranını artırmak adına, eğitimlerin ve deneme sınavlarının önemine değinen Başkan Zeydan Karalar, sınava girecek öğrencilere başarı diledi.

Size an yakın ABEM’i öğrenmek için ALO 153 Çağrı Merkezi’ni arayabilirsiniz...