Kozan Belediyesi 30 Mart 2018 Cuma günü restorasyon çalışmalarını tamamladığı tarihi Yiğenoğlu Sokağı ve Yapıcı Konağının açılışını yapmıştı. Belediye Başkanı Musa Öztürk’ün ev sahipliğinde düzenlenen açılış kent protokolünden ve vatandaşlardan büyük ilgi görmüştü.

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk açılış konuşmasında Kozan Belediyesinin restorasyon projelerine devam etmeyi hedeflediklerini dile getirmişti. Kozan Belediyesi Yapıcı Konağı Restorasyon Projesi ve Yiğenoğlu Sokağı Sağlıklaştırma Projesi için Çukurova Kalkınma Ajansından önemli destek almıştı.

Kozan Belediyesi’nin hayata geçirmeyi hedeflediği projeler kapsamında Çamurdan Konağının restore edilerek turizm ofisi olarak hizmete sunulması da bulunuyor. Çamurdan ailesine ait olan Çamurdan Konağı kısa süre önce Kozan Belediyesine hibe edilmiş, belediye Dış İlişkiler Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü’nün ortak çalışması ile 12 Nisan’da Çukurova Kalkınma Ajansına sunulacak olan projenin hazırlıkları yapılmaya başlanmıştı. 2018 yılı Çukurova Kalkınma Ajansı Turizmin Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Programına yapılacak başvuru ile, Adana Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından tescillenen tarihi Çamurdan Konağı’nın restorasyonunun yapılması planlanıyor. Projenin Çukurova Kalkınma Ajansından destek alması durumunda yenilenecek olan konak, Kozan Belediyesi Turizm Tanıtım Ofisi olarak hizmet vermeye başlayacak. Böylece Yapıcı Konağı ve Yiğenoğlu Sokak projelerinde hedeflendiği gibi bölgenin turizm altyapısı güçlendirilmiş olacak.

Yiğenoğlu Sokağı ve Yapıcı Konağı açılışının ardından Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk’ün ev sahipliğinde Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, CHP Kozan İlçe Başkanı Erkan Karaoğlu ve törene katılan protokol temsilcileri yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olan Çamurdan Konağını gezmişti. Başkan Öztürk belediye tarafından restorasyonu yapılması planlanan konağın tarihçesi hakkında protokol üyelerini bilgilendirmişti. Yapıcı Konağı ve Yiğenoğlu Sokağı projelerinin hayata geçirilmesinde belediyeye büyük destek olan CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Çamurdan Konağı projesi için de destek sözü verdi.