Seyhan Nehri üzerinde bağlantı yollarıyla birlikte 2 bin 450 metre uzunluğa ulaşacak Devlet Bahçeli Köprüsü’ndeki çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Hüseyin Sözlü, 2018’in Ekim ayı sonunda köprünün hizmete açılmış olacağını ifade etti

‘’TÜRKİYE’DE BİR İLK’’

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Çukurova’nın bereketli topraklarına can veren Seyhan Nehri üzerinde projelendirilen Devlet Bahçeli Köprüsü’nde incelemede bulundu. Adana’nın itibar abidesi olarak yükselen, toplam yatırım bedeli 214 milyon lira olan, 2 bin 450 metre uzunluğunda, 40 metre genişliğindeki Devlet Bahçeli Köprüsü’nün hızla süren yapım çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Hüseyin Sözlü,  Türkiye’de kendi benzerleri arasında kıyaslama yapıldığında belediyenin öz kaynakları ile yapılan en büyük köprüsü olduğunu söyledi.

‘’İMALATIN %65’İ TAMAMLANDI’’

Günlük ortalama 100 bin aracın geçişinin sağlanacağı, Adana’nın 40-50 yıllık ulaşım sorununa köklü çözüm getirecek olan dev eserle ilgili değerlendirme yapan Başkan Hüseyin Sözlü, ‘’Türkiye’deki emsalleri arasında kıyaslandığında bir belediyenin kendi imkanları ile yaptığı en büyük köprü olmakla birlikte, bir ağa ismi taşıdığı için beleş olacak. Beton ayaklar, beton kirişler imalata uygun olarak çelik kirişler ile birlikte kapatılacak. İmalatın yüzde altmış beşi tamamlandı. Köprümüz şekillenmeye başladı, ekim ayının sonunda bitireceğiz’’ dedi.