Bir dönem adliye kavgalarıyla Türkiye’nin gündemine gelen Adana’nın, artık imajının düzeldiğini belirten Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, bunda Portakal Çiçeği Karnavalı ve Adana Lezzet Festivali gibi etkinliklerin büyük etkisi olduğunu kaydetti.

5 yılı aşkın süredir aralıksız devam eden Halk Günü’nde vatandaşlarla buluşan Başkan Soner Çetin, konuşmasına geçtiğimiz günlerde kutlanan 23 Nisan’ın önemine değinerek başladı. 23 Nisan’ın önemli bir bayram olduğunu ifade eden Başkan Soner Çetin, Gazi Mustafa Kemal’in büyüklüğünün her geçen gün daha iyi anlaşıldığını anlattı.

ATATÜRK BÜYÜK BİR DEHA

Başkan Çetin, “Büyük Atatürk yıkılan bir imparatorluğun küllerinden pırıl pırıl bir Cumhuriyet kurdu. Böyle bir şeyi ancak Atatürk gibi bir deha yapabilirdi. Aradan 100 yıla yakın zaman geçmesine karşın, kurduğu Cumhuriyet, hala dimdik ayakta. Bu değerlere sahip çıkmamız gerekiyor. 23 Nisan etkinlikleri kapsamında, belediyemiz kreşlerindeki çocuklarımızın gösterilerini izledim. Çok mutlu oldum. Bu çocuklarımız, kreşlerimizde İstiklal Marşı’nı, 10. Yıl Marşı’nı, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni ezbere biliyor. Ağaç yaşken eğilir. Kreşlerimizde iyi eğitim verirken, çocuklarımızın Atatürk değerlerine sahip bireyler olarak yetişmesini de sağlıyoruz. Hatta, kıydığım nikahlarda yeni evlenenlere Atatürkçü çocuklar yetiştirmelerini söylüyorum” dedi.

ADANA’NIN İMAJI DÜZELDİ

Konuşmasında, Adana’da düzenlenen ve Türkiye genelinde ilgi gören Lezzet Festivali ve Portakal Çiçeği Karnavalı’nın, kent imajı açısından önemine değinen Başkan Çetin, şunları söyledi:

“Eskiden, Adana adliye kavgalarıyla Türkiye gündemine gelirdi. Şimdi, güzel şeylerle anılıyor. Adana’nın imajı düzeldi. Başta Valilik ve belediyeler olmak üzere, herkesin bunda katkısı büyük. Bu etkinlikler, aynı zamanda kent ekonomisine de katkı sağlıyor, oteller doluyor, esnafın işleri artıyor. Ekim ayında Lezzet Festivali’nin 3’üncüsü yapılacak. Biz de, belediye olarak gereken katkıyı koyacağız. Belediye olarak Yöresel Lezzetler Çarşısı yapacağız. Bu festivale yetişmese bile, bir sonrakine mutlaka yetişecek ve çok beğeneceksiniz.”

SALDIRIYI KINADI

Başkan Soner Çetin, Çubuk’ta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı bir kez daha kınadı. Çubuk’taki linç girişiminin, hiçbir insan evladı tarafından onaylanamayacağını vurgulayan Başkan Çetin, “Atatürk, iki büyük eserim var diyerek Türkiye Cumhuriyeti’ni ve CHP’yi işaret etmişti. Atatürk, CHP’nin kurucu genel başkanıdır. Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk’ün koltuğunda oturmaktadır. Bu ülkenin ana muhalefet partisinin liderine yapılan linç girişimini kınıyorum. Duyduğum üzüntüyü tarif edemem” şeklinde konuştu.

ORGANİZE SALDIRI

Saldırının organize olduğunun altını çizen Başkan Çetin, “Sivas olayları da böyle ortaya çıkmıştı. Kimse aksini iddia edemez” dedi.

Başkan Çetin’in konuşmasının ardından, vatandaşlar sorunlarını ve önerilerini dile getirdiler. Başkan Çetin, vatandaşların önerilerini not aldı, şikayet ve sorunların çözümü için de anında ilgili birim sorumlularına talimat verdi.