Çukurova’da genç kızları davul tutkusu dikkat çekiyor. Çukurova Belediyesi’nin açtığı yaz kursları arasında yer alan halk oyunları kursuna devam eden genç kızlar bir yandan da davul eğitimi alıyor.

Halk oyunları kursunda eğitim alan gençlerden oluşan bir grup genç kıza istekleri doğrultusunda davul eğitimi veriliyor. Yaşları 15 ila 25 arasında değişen genç kızların davul eğitimleri sırasında ilginç ve güzel görüntüler oluşuyor.

Uzman eğitmenler eşliğinde verilen halk oyunları kursunda özellikle Adana yöresi oyunları öğretilirken, ayrıca davul eğitimi alan gençler kızlar büyük bir coşku ve hevesle adeta izleyenleri büyülüyor.

HEM ÖĞRENİYORLAR HEM EĞLENİYORLAR

Davulun milli çalgımız olduğunu belirten genç kursiyerler, “Burada haftanın 4 günü gruplar halinde halk oyunları kursu alıyoruz. daha sonra da biz ayrı bir grup olarak davul çalmayı öğreniyoruz. Hem eğitim alıyor hem de çok eğleniyoruz. Çok keyifli zaman geçiriyoruz. Artık kına gecelerinde düğünlerde davul çalıyoruz ve bu durum çok hoşumuza gidiyor. Bize bu imkanı sağladığı için Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’e çok teşekkür ediyoruz” dediler

Halk oyunları kursuna devam eden kursiyerlerden oluşan grubun bu yıl yetişmese bile gelecek yıl yarışmalara katılacak düzeye geleceği bildirildi.