Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan’ın meclis başkanlığını yaptığı toplantı yoklamayla başladı. Gündem maddesinin olmadığı toplantıda Başkan Aslan gündem dışı söz alarak, Adana Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan personellerin işten çıkarılmalarıyla ilgili konuşma gerçekleştirdi.
Başkan Aslan konuşmasında, “Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi(ASKİ) birimi ve diğer birimlerden bankamatikçi iftirasıyla çıkarılan işçiler gece gündüz çalışarak evlerine alın teriyle ekmek götüren kardeşlerimizdir. Haksız olarak işten çıkarılan hemşehrilerimizin haklı mücadelelerinde sonuna kadar yanlarında olacağım” dedi.
Meclisin kapanmasının ardından, Karaisalı Belediyesi Meclis Başkanı Saadettin Aslan ve üyeler toplu olarak bir duyuru yayınladı.
Yayınlanan duyuru ise şu şekilde, “Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi(ASKİ) birimi ve diğer birimlerde bankamatikçi olarak nitelendirilerek gece gündüz çalışan Karaisalılı işçi hemşehrilerimiz 28 Haziran 2019 tarihi ve sonrasında işten çıkarılmışlardır.


Seçim sürecinde “Hiçbir kardeşimizi işten çıkarmayacağız” diyen Sayın Zeydan Karalar, yıllardır alın teriyle çalışan hemşehrilerimizi bankamatikçi olarak nitelendirip işten çıkarmıştır. Hak etmediği halde çalışmayarak ücret alanları ne insani ne de ahlaki olarak elbette ki bizlerde doğru bulmuyoruz. Ancak yıllardır evine ekmek götürmek için gece gündüz çalışan işçi kardeşlerimizin işten çıkarılmalarını doğru bulmuyoruz.
Netice itibariyle gerek Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ASKİ biriminde gerekse diğer birimlerde gece gündüz hizmet etmesine rağmen haksız olarak çıkışları verilen hemşehrilerimizin işten çıkarılmaları değerlendirilerek, işe tekrar dönmelerini, garibanın ekmeğiyle oynanmamasını Karaisalı Belediyesi Meclisi olarak talep ediyoruz” denildi.