Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana’nın 15 ilçe belediye başkanlarıyla birlikte istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıya Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, İmamoğlu Belediye Başkanı Kasım Karaköse, Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel, Yumurtalık Belediye Başkanı Türkeş Filik, Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi Ergü, Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe katıldı.

BİRBİRİMİZİ TANIYORUZ, UYUM İÇİNDE ÇALIŞABİLİRİZ

Adana Büyükşehir Belediyesi’nde toplanan ilçe başkanlarıyla görüş alışverişinde bulunan Başkan Zeydan Karalar, devlet hizmetlerinin devamlılık gerektirdiğini söyledi. Başkan Zeydan Karalar, “Geçmiş dönemlerden birbirimizi çoğunlukla tanıyoruz. Genelde de uyum içinde çalıştık. Yeniden mutabakat içinde çalışmayı diliyorum. Elbette hiç birimizin siyaseti bir kenara bırakma zorunluluğu yok fakat Adana için böyle yapmalıyız. Mensup olduğumuz partiler bizleri bazı konularda sıkıştırabilir, yönlendirme çabasında olabilir ama geçmiş dönemde Seyhan’da ben, Çukurova’da Soner Çetin, Karataş’ta Boğaçhan Ünal, gerektiğinde parti gurup kararlarına uymadık. Belediye başkanlarımızın büyük çoğunluğunu tanıyorum ve bu Adana için, hepimiz için önemli bir avantaj. Bu nedenle uyumlu çalışma açısından işimizin çok zor olmayacağını düşünüyorum” dedi.

ENCÜMEN VE KOMİSYONLARIN SEÇİMİNDE BİRLİKTE KARAR ALMAMIZ GEREK

Adana Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ’nin toplam borcunun 5 milyar liraya dayandığını, borcun ödenebilir olmaktan çıktığını anlatan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Bu rakamları verirken amacım bizden önce görev yapanları eleştirmek değil. Fakat durum böyle ve hepiniz bunu bilmelisiniz. Belediye meclisimizde encümen ve komisyonlar da dahil birlikte karar almamız Adana’nın menfaatine olacaktır. Adana Büyükşehir Belediyesi olanakları doğrultusunda sizlere destek verecek” diye konuştu.

İlçe belediye başkanları da birlikte çalışma konusunda Başkan Zeydan Karalar'la hemfikir olduklarını belirterek, uyum içinde hizmet vermek adına engellerin ortadan kaldırılabileceğine dair görüşlerini açıkladılar.