Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin SÖZLÜ’nün liderliğinde dev yatırımlar gerçekleştiren Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), sahil ilçeleri Karataş ve Yumurtalık’ta 40 yıldır süregelen içme suyu sorunlarına köklü çözüm getirdi. Başkan Hüseyin SÖZLÜ’nün 4,5 yıllık hizmet döneminde Karataş’a 157 bin 238 metre, Yumurtalık’a 75 bin 959 metre uzunluğunda yeni içme suyu şebekesi tesis eden ASKİ, yöre halkını paslı, kireçli, kanserojen barındıran borulardan kurtarıp sağlıklı, temizli ve kaliteli içme suyuna kavuşturdu. 

KARATAŞ’TA 27 MAHALLENİN İÇME SUYU ŞEBEKESİ YENİLENDİ

Planlı, hızlı, etkin, şeffaf, adil ve vatandaş odaklı hizmet ilkesiyle çalışma yürüten ASKİ, deniz turizminin Karataş ve Yumurtalık ilçelerinde içme suyu sıkıntısını ortadan kaldırmak amacıyla tüm imkanlarını seferber etti. ASKİ ekipleri, Karataş’a bağlı 27 mahallede içme suyu şebekesini yeniledi. Tapur, Sarımsaklı, Çağşırlı, Sirkenli, Kızıltahta, Yüzbaşı, Tabaklar, Aydınlar, Çakırören, Gölkaya, Meletmez, Karagöçer, Tuzla, Çukurkamış, İmran, Bahçe, BeyköyHacıhasan, Harbiş, Çavuşlu, Kemaliye, Küçük Karataş, Yeni Mahalle, Çimeli, Ataköy, Damlapınarı, Yemişli mahallelerinde döşenen içme suyu hattının uzunluğu 157 bin 238 metreye ulaştı. 
BASINCA DAYANIKLI BORULARLA KESİNTİSİZ İÇME SUYU
İçme suyu ile atık su hizmetlerini çevre ve insan sağlığını ön planda tutan bir yaklaşımla, vatandaş memnuniyetini dikkate alarak kesintisiz, kaliteli ve ekonomik olarak sunan ASKİ,  Yumurtalık’ın 15 mahallesinde paslı, kireçli, deforme olmuş boruları sökerek onun yerine basınca dayanıklı duktil ve polietilen borular döşedi. Kesmeburun, Zeynepli, Sugözü, Kalemli, Demirtaş, Akdeniz, Zeytinbeli, Küçük Yumurtalık, Haylazlı, Hamzalı, Akdeniz, Kaldırım, Gölovası, Narlıören ve Deveciuşağı mahalleleri toplam uzunluğu 75 bin 959 metreyi bulan içme suyu şebekesiyle temiz, sağlıklı ve kesintisiz içme suyuna kavuştu. 

SÖZLÜ VE OPRUKÇU’YA TEŞEKKÜR

ASKİ’nin Karataş ve Yumurtalık’taki içme suyu yatırımları hem ilçe sakinlerini hem de tatilcileri memnun etti. Başkan Hüseyin Sözlü ve ASKİ Genel Müdürü Hüseyin OPRUKÇU’ya teşekkür ederek hayır dualarını ifade eden  vatandaşlar, “Başkanımız  Hüseyin SÖZLÜ’den Allah razı olsun. Susuzluk çilesini çeken bilir. Uzun yıllardır yaşadığımız içme suyu sıkıntımız, Hüseyin Başkan’ın gayretli çalışmalarıyla sona erdi. Bu hizmetlerde emeği geçenlere, alın teri dökenlere teşekkür ediyoruz.” diye konuştular.