Çukurova Bölgesi’nde seçim sonrası tebrik gezileri düzenleyen ve bu kapsamda Mersin’e de uğrayan Baez, Başkan Seçer ile samimi bir sohbet gerçekleştirdi.

“Türkiye’nin alışık olmadığı uygulamaların altına imza atacağım”

Konsolos Baez ile Mersin limanı, tarımı, sanayisi, Amerika Birleşik Devletleri ile kurulabilecek ticari ilişkiler ve Mersin’de yapılabilecek yatırımlara kadar pek çok başlığın konuşulduğu ziyarette Büyükşehir Belediye Başkanı olarak amacının Mersin’i daha fazla kalkındırmak olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “Amacım toplumun refah seviyesini yükseltmek. Yapacak çok işim var. Bu işler sıradan işler olmayacak. Türkiye’nin alışık olmadığı uygulamalar altına imza atacağız. Bunu da cesaretle yapacağız. Fark yaratmak istiyorum” dedi.

Gençler için ileri teknoloji kampüsü

Başkan Seçer, “Gençlerimizin zekâlarını ekonomik değere dönüştüreceğiz”

Baez’e oluşturmayı planladıkları ‘İleri Teknoloji Kampüsü’nden’ bahseden Başkan Seçer, planladıkları kampüs ile beyin göçünün önüne geçebileceklerini söyledi ve “Örneğin silikon vadisi modeli bir projemiz var. Buna ileri teknoloji kampüsü diyoruz. Kentin diğer kurumları ile özellikle üniversitelerle teknoloji kampüsü oluşturabiliriz diye düşünüyoruz. Bizim gençlerimiz de iyi yetişmiş zeki bireyler. Gençlerimiz Amerika’ya gidiyor. Kuracağımız teknoloji kampüsleri ile bu gençlerimizin zekâlarını ekonomik değere dönüştürebiliriz” diyerek gençlere yönelik en önemli projesinden bahsetti.

Baez Başkan Seçer’e görevi esnasında en çok zorlanacağı ya da sürpriz yaşayabileceği konuları sordu. Mersin’e yapılacak hiçbir hizmetin gözünü korkutmadığını aktaran Başkan Seçer, “Bizim için en önemli konuların başında ekonomik sorunların yarattığı işsizlik geliyor. Mersin’in son derece önemli potansiyeli, önemli sektörleri var. Bu aynı zamanda bizim şansımız. Sanayi, turizm, tarım, lojistik, birçok alanda önemli potansiyellere sahibiz ve bunu açığa çıkarabilirsek bu sorunların üstesinden geliriz. Mersin kozmopolit bir bölge. Burada kentin belediye başkanı olarak huzuru sağlamak benim görevim. Kentin ihtiyacı olan işler en güzel şekilde yapılacak” ifadelerine yer verdi.

“Çok önemli bir transit limana sahibiz”

İthalat ve ihracat yaparak karşılıklı ekonomik ilişkileri geliştirebileceklerini ifade eden Başkan Seçer, yatırımcıları Mersin’e çekerek istihdam alanı oluşturabileceklerini kaydetti. Limanın Başkan Seçer, “ Limanımız önemli bir transit liman. Aynı zamanda Mersin önemli bir sanayi bölgesi. Bizim gelirimizin yüzde 40’ı sanayi. Amerikalı yatırımcılar Mersin ile ilgilenebilir. Yeter ki yatırımcı gelsin. Ben yerel bürokratik engelleri kaldıracağım. Onlara bedava danışmanlık yapacağım. Burada önemli yatırım alanları var. Burada istihdam sağlayalım. İnsanlar çalışsın. Ranta değil üretime dayalı istihdam alanları olsun” ifadelerini kullandı.

Alejandro Baez, “Bizim işimiz bağ kurup, iyi ilişkiler yürütmek”

Amerika Birleşik Devletleri Adana Konsolosu Alejandro Baez, Başkan Seçer’e tebriklerini iletirken, Mersin’i çok beğendiğini ve sık sık geldiğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi ile yapılabilecek ortaklıklar vesilesi ile daha çok gelmek istediğini kaydeden Baez, “Sizinle dinamik bir şekilde ilişkilerimizi devam ettirmek isteriz. Mersin bizim çok sık geldiğimiz bir şehir. Mersin çok güzel, çok çekici bir şehir.  Mersin ile Amerika arasında kardeş şehir köprüleri kurulabilir. Kardeş şehir konusunda elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Bizim işimiz bağ kurup, iyi ilişkiler yürütmek. Limanınızın olması ticari ilişkiler çok büyük avantaj. Karşılıklı yapılabilecek her türlü iş birliğine açığız” dedi.

Ziyaret sonrasında Konsolos Baez Başkan Seçer’e hediye takdiminde bulund