Halk arasında Işıklı Yol olarak bilinen caddeden Çevre Yoluna açılan yeni bağlantı yolu ile cadde üzerindeki araç trafiğinin rahatlatılması amaçlanıyor.

Kozan Belediyesi Şantiye Şefliği ekiplerinin dün başladığı çalışmalar kapsamında 300 metrelik yeni bir yol açılacak. Kozan Fatih Anadolu Lisesi’nin yanından da geçen yolun genişliği 7 metre ile 10 metre arasında değişecek.

Şantiye Şefliği ve İmar Şehircilik Müdürlüğü’nün yeni açılacak yol için yaptıkları ölçüm çalışmalarına Kozan Belediyesi Başkan Yardımcısı Cengiz Yeşiloğlu da katıldı. Kozan Belediyesi 20 Şubat’ta aynı bölgedeki Andıl Caddesinde, yol genişletme, istinat duvarı yapımı ve yağmur suyu drenaj hattını da içeren geniş kapsamlı bir projeye başlamıştı. Yeni açılacak yol hakkında kısa bir değerlendirme yapan Yeşiloğlu, Andıl Caddesindeki çalışmalara paralel olarak Karacaoğlan Mahallesindeki yol yapım çalışmalarının devam edeceğini söyledi.

Belediye ekiplerinin Işıklı Yol ve Çevre Yolu arasındaki bağlantı yolunu bir hafta içerisinde tamamlaması bekleniyor. Ekipler zemin çalışmasını tamamladıktan sonra 300 metre uzunluğundaki yolda kumlama yapacak, ardından da yolu asfalta hazırlayacak.