Atatürk Yaşam Köyü’ndeki kura çekimleri, tartışmaya meydan vermemek için noter huzurunda yapılırken, kurada çocuklarının adı çıkan veliler büyük sevinç yaşadı. Başkan Soner Çetin, büyük ilgi gören kreşlere yenilerinin ekleneceğini açıkladı.

Çukurova Belediyesi Gülen Yüzler Semt Kreşleri için noter huzurunda kura çekimi yapıldı. Kurada çocuklarının adı çıkan velilerin büyük sevinç yaşadığı gözlendi.

Soner Çetin’in başkan olmasının ardından, 4 yıl önce açılmaya başlanan Gülen Yüzler Semt Kreşleri’nin büyük ilgi görmesiyle, kreş sayısı geçen yıllar içinde 7’ye çıkarıldı. Böylece Çukurova Belediyesi, Türkiye’de en çok semt kreşi açan belediye konumuna geldi. Çukurova Belediyesi 8’inci semt kreşini ise Huzurevleri Mahallesi’nde açmaya hazırlanıyor.

Çok sayıda semt kreşi açılmasına karşın, hem fiyatının uygun olması, hem de eğitim kalitesinin yüksek olması, vatandaşların kreşlere ilgisini artırdı. Talebin çok yüksek olması nedeniyle, tartışmalara meydan vermemek için, bu yıl kreşe devam edecek çocukların kura ile belirlenmesi kararlaştırıldı. Öğrencilerin belirleneceği kura çekimi, Atatürk Yaşam Köyü’nde noter huzurunda yapıldı. Kreşe alınacak öğrenciler, noter huzurunda şeffaf bir şekilde belirlendi. Çocuğunun adı kurada çıkan velilerin büyük sevinç yaşadığı gözlendi.

KREŞ SAYISINI ARTIRICAĞIZ

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, çalışan kadınların en büyük sorununun çocuğunu güvenle emanet edebileceği bir yer olduğunu belirterek, “Bundan dolayı göreve gelir gelmez Gülen Yüzler Semt Kreşleri açmaya başladık. Geçen zaman içinde kreşlerimizin sayısı 7 oldu. 8’inci kreşimizi de Huzurevleri Mahallesi’nde yakın zamanda açacağız. İhtiyaç oldukça yeni kreşler açmaya da devam edeceğiz” dedi. Başkan Çetin şöyle devam etti:

“Çukurova Belediyesi semt kreşleri, hem lojistik, hem de eğitim olarak üst düzeyde. Fiyatları da, özel kreşlere göre çok uygun. 4 yıldır 250 lira olan kreş ücretini, zorunlu olarak 400 liraya çıkardık ama bu rakam bile özel kreşlere göre çok düşük. Uygun rakamlara çok iyi bir eğitim veriyoruz. Önümüzdeki dönemde büyük ilgi gören kreşlerin sayısını artıracağız.”

Başkan Soner Çetin, kurada çocuğunun ismi çıkmayan velilerin üzülmemesini istedi. Özel kreşlerden kendilerine teklif geldiğini kaydeden Başkan Soner Çetin, “Bizim fiyatlarımıza yakın rakamdan özel kreşler yönlendirdiğimiz öğrencileri alacak” ifadesini kullandı.