31 Mart Yerel Seçimlerinde Saadet Partisi’nden Çukurova Belediye Başkan adayı olan İbrahim Ethem Can, seçimlerde rakip olduğu Başkan Soner Çetin’i ziyaret ederek, başarılar diledi. Belki de, Türk siyasi tarihinde bir ilke imza atan Saadet Partili İbrahim Ethem Can, böylece büyük bir siyasi nezaket örneği göstermiş oldu.  İbrahim Ethem Can, Soner Çetin’i ziyarete Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Gözütok ve Çukurova İlçe Başkanı Mahmut Çömlek ile birlikte geldi. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Saadet Partisi heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, İbrahim Ethem Can’ın nezaketine teşekkür etti.

GENÇLERİN ÖNÜ AÇILMALI

İbrahim Ethem Can’ın başarılı seçim çalışmalarını centilmence yürüttüğünü belirten Başkan Soner Çetin, “Böylesine genç kardeşlerimin, siyasetin içinde olmaya devam etmesini isterim. Siyasette gençlerin önü açılmalı” dedi. Başkan Soner Çetin, Saadet Partisi’nin Türk siyasetine olumlu etkisinden bahsetti ve Genel Başkan Temel Karamollaoğlu’nun değerli bir siyasetçi olduğunu vurguladı.

İKTİDAR DİLİNİ YUMUŞATMALI

Saadet Partisi Adana İl Başkanı Mustafa Gözütok da, son seçimlerde ve sonrasında karşılaşılan manzaranın hiç hoş olmadığını belirterek, AK Parti ve ittifak ortağı MHP’nin ortamı yumuşatacak yaklaşımlarda bulunması gerektiğinin altını çizdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşılaştığı olayın, seçim öncesi oluşturulan atmosferin devamı olduğunu kaydeden Mustafa Gözütok, “Böyle bir siyasetin sonu hiç iyi değil. Seçim oldu, bitti ve halk tercihini yaptı. Kavga ortamına gerek yok. Seçimi kazanmak da kaybetmek de normal karşılanmalı. İktidar dilini yumuşatmalı” dedi.