Adanahabermerkezi.com

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından ek madde olarak görüşülen "Belediye Gelirlerinin güvence altına alınması" maddesi İktidar ve muhalefet partilerini farklı görüşler nedeniyle karşı karşıya getirdi.

Ak Partili Yalçın Limoncu ve MHP'li Şehmus Uçar maddenin, Belediye ile iş yapacak firmaları alacaklarını alamadıkları zaman icra yoluna gidemeyeceği için sıkıntıya sokacağını belirterek "Belediye ile iş yapcak firmalar bu madde yüzünde ya iş yapmayacaklar ya da pahalı teklifler sunacaktır. Ayrıca Kamuya tahsis dışında kullanılan alacakların bu maddeden çıkaılması uygun olur" özetiyle birer konuşma yaptılar.

MECLİSTE MÜNAZARALI MADDE OYBİRLİĞİ İLE GEÇTİ

Bunun Üzerine Başkan Akay, madde ile alakalı CHP grubu ile görüşerek maddenin tam açılımını aktardı. Sonuç olarak muhalefetinde talepleri dikkate alınarak "Belediye Gelirlerinin güvence altına alınması"maddesi tadil edilerek oylandı. Madde oybirliği ile kabul edildi.

SEYHAN MECLİS MÜLK SAHİBİNE "RANT" İZNİ VERMEDİ

Mecliste ayrıca SGK'ya ait olan LCW mağazasının olduğu Kuruköprü'deki alanda mülk sahibinin istediği yoğunluk değişimi red edildi. Mülk sahibi binayı yıkarak daha geniş şekilde yapmak istiyordu. Bu arada Belediye'de görevlendirilen Dr. Ulaş Toros'un da maaşının Belediye Başkanının maaşının 2/3'ü olması kararlaştırıldı.