Kurumsal, halkçı, katılımcı ve etkili hizmet sunumunun çıtasını yükseltip, insanların yaşam kalitesini artırmak amacıyla kısa, orta ve uzun vadeli hedefleri içeren “2020-2024 stratejik planı” için Seyhan Belediyesi stratejik plan hazırlama ekibi, muhtarlar, akademisyenler, demokratik kitle ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve kent paydaşları bir araya gelecek.

“SEYHAN’IN GELECEĞİ SEYHANLI’YA DANIŞILARAK ŞEKİLLENECEK”

Seyhan’ın geleceğinin Seyhanlılara danışılarak şekillendirileceği stratejik plan Eylül ayına kadar tamamlanarak Belediye Meclisine sunulacak.

Seyhan Belediyesi’nin 5 yıllık hedeflerini kapsayacak stratejik plan sürecine ilişkin değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, “Seyhan Adana’nın kalbinin attığı yerdir.  Bu nedenle Seyhan'ın geleceği aynı zamanda Adana'nın geleceğidir. Bölgenin kendine özgü dinamikleri ile ulusal ve  uluslararası bakış açılarını harmanlayan uzun vadeli planları gerçekleştirerek Seyhan'ı geliştirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

“KENTİN GELECEĞİNE YÖN VERMELİYİZ

Planlamanın ilçenin geleceği için önemine değinen Başkan Akay, “Yöneticilerin görevi sadece gündelik hizmetleri sunmak değil, kentin değişimine katkı sunarak, kentin geleceğine yön vermektir. Bu inanç ve kararlılık ışığında şeffaflık, katılımcılık, etkin kaynak yönetimi ve değer yaratma ilkeleri bizim için en önde gelmektedir. Halkın ihyaçlarını ve modern yerel yönetim uygulamalarını esas alan stratejik planımız meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, akademik camia, sendikalar, muhtarlar, belediye personelimizin ve halkımızın çok kıymetli görüşleriyle hazırlanacaktır. Şimdiden İlçemizin geleceğinin planlanması sürecine katkı sunacak herkese sonsuz teşekkürler sunuyorum” diye konuştu.