Seyhan’ı Türkiye’nin parmakla gösterilen, herkesin yaşamak isteyeceği bir kent haline getirmek için gecesini gündüzüne katan Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, her gün Seyhan’ın bir mahallesinde halkla buluşuyor.  Makam odasını adeta unutan Başkan Akay,  Salmanbeyli ziyaretinde Türkiye’ye örnek bir projeye imza atan Kınalı Eller Kadın Kalkınma Kooperatifi hizmet binasının çevre düzenlemesi çalışmalarını denetledi, önümüzdeki dönemde kırsal kalkınma projelerine odaklanacağının mesajını verdi.

AKAY SALMANBEYLİ HALKIYLA BULUŞTU

Seyhan’da yaşayan halkın sorunlarını halkla birlikte çözmek için yoğun çaba harcayan Seyhan Belediye Başkanı, Sarıhamzalı’dan sonra teknik ekibiyle birlikte Salmanbeyli Mahallesi’nde yaşayan yurttaşlarla bir araya geldi. Salmanbeyli’nin sorunlarını bizzat mahalle sakinlerinden dinleyen Başkan Akay, sorunların çözümü için birim amirlerine talimatları verdi.

KIRSAL KALKINMANIN ÖNEMİNE VURGU YAPTI

Salmanbeyli’de kadınların kurduğunu Kınalı Eller Kadın Kalkınma Kooperatifi hizmet binasının çevre düzenlemesi çalışmalarını da denetleyen Başkan Akay, kırsal kalkınmanın önemine vurgu yaptı. Kalkınmanın kırsaldan başlaması gerektiğini dile getiren Akay, projede yer alan kadınları emeklerinden dolayı kutlayıp başarı diledi.

EKONOMİK PROJELER SOSYAL PROJELERLE DESTEKLENECEK

Kırsal kalkınmaya ciddi katkı sağlayacak hizmet binasında ekonomik projeleri sosyal projelerle destekleyeceklerini kaydeden Başkan Akay, kadınların hem sosyal yaşama hem de iş yaşamına katılmalarını çok önemsediklerini kaydetti. Salmanbeyli Kınalı Eller Kadın Kalkınma Kooperatifi projesinin, kırsal kalkınmanın önemli bir ayağı olduğunu ifade eden Akay, çocuklarla da yakından ilgilendi.

Mahalle sakinlerinden Ayten Kantar, Başkan Akay’a saksıda yerli karanfil armağan etti.