Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, temmuz ayında Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) yapacağı geziyi tasarruf tedbirlerini gerekçe göstererek iptal etti. Başkan Soner Çetin’in 18-20 Temmuz tarihlerinde ABD’nin Teksas Eyaletinin Dallas kentinde uluslararası bir sempozyuma katılması planlanmıştı. İlgili müdürlüğün bu konudaki talebi Çukurova Belediye Meclisi’nin gündemine geldi.

Gündem maddesi okunduktan sonra söz alan Başkan Soner Çetin, belediyede tasarruf tedbirleri uygulandığını belirterek, “Aslında gitmeyi çok istiyordum. Ancak tasarruf tedbirlerini kendime de uygulamam lazım. Biraz pahalıya maloluyor. Bu konuyu müdürlüğüne iade edelim” dedi.

Bunun üzerine, Çukurova Belediye Meclisi, Başkan Soner Çetin’in isteği doğrultusunda yazıyı ilgili müdürlüğe iade etti. Başkan Soner Çetin, bu davranışıyla belediyede uygulanan tasarruf tedbirlerine önce kendisi uyarak, örnek oldu.

MAKAM ARACI UYGULAMASINA SON VERMİŞTİ

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 2014 yılında seçildiğinde, ilk iş olarak, kendi makam aracından başlayarak, belediyede kiralık araç ve makam aracı uygulamasına son vermişti. Çukurova Belediyesi’nde makam aracı uygulamasına son vererek Türkiye’ye örnek olan Başkan Soner Çetin, “Halkımızın bütçesini doğru kullanmak ve masrafları en aza indirgemek için geçen dönem yaptığımız örnek uygulamaları bu dönemde de devam ettirerek, halkımızın parasını en iyi şekilde kullanmaya özen göstereceğiz” diye konuştu.

Başkan Soner Çetin, geçen dönem makam aracını satışa çıkararak, belediye hizmetlerinde de kendi aracını kullanarak, Türkiye gündeminde geniş yankı uyandırmıştı.