Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezi önünde her gün iftar ve Ramazan şenlikleri düzenlenecek. Ramazan’ın ruhuna uygun, tasavvuf dinletisi, Kuranı Kerim Tilaveti, ney dinletisi, ilahiler ve semazenler, meddah, balon şov, Hacivat/Karagöz, kukla, illüzyon,çocuklar ve büyükler için yarışmalar ve çeşitli etkinliklere  Ramazan ayı boyunca  şenlikler  sürecek. Mahallelerde düzenlenecek  sokak iftarlarında vatandaşlarla buluşacak olan Başkan Kocaispir ''Üç ayların başı Rahmet, ortası günahlardan bağışlanma ve sonu ise cehennemden azad olma ayıdır.'' diyerek 11 ayın sultanı olan Ramazan ayına girmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Yüreğir'de sahur ve iftar programlarıyla  vatandaşlarla bir araya geleceklerini belirten  Başkan Kocaispir''Toplu sahur ve iftar programlarıyla Ramazan ayının manevi iklimini vatandaşlarımızla birlikte teneffüs ederken aynı zamanda belediyemiz hakkında talep ve şikâyetlerini de dinleme fırsatı bulacağız. Ramazanın kaynaştırıcı, paylaştırıcı ve birleştirici ikliminde vatandaşlarımızla birlikte olmak en büyük mutluluğumuz olacak.'' diyerek  Ramazan coşkusunu Yüreğirli vatandaşlarla birlikte yaşayacaklarını söyledi.

Başkan Kocaispir yaptığı açıklamada ''Ramazanın ilimize, ülkemize ve tüm insanlığa esenlik, barış, kardeşlik ve mutluluk getirmesini diliyorum. Tüm vatandaşlarımızın Ramazan ayını kutluyorum. Bu Ramazan, bereketinden ve mağfiretinden nasiplendiğimiz bir Ramazan olur. " dedi.

25 AYRI NOKTADA VE HER GÜN  KÜLTÜR MERKEZİ ÖNÜNDE İFTAR PROGRAMI

Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezi önünde Ramazan ayı boyunca her gün bin kişilik iftar yemeği verileceğini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir Yüreğir'in farklı bölgelerinde de ve farklı günlerde iftar ve sahur programı düzenleneceğini söyledi.  6 Mayıs Pazartesi günü ilk iftarın Yavuzlar-Akıncılar ve Sinanpaşa Mahallelerine yönelik olarak Yavuzlar eski semt pazarında verileceğini belirterek bütün vatandaşları iftarlara katılmaya davet etti.

 Şehit aileleri,STK'lar, öksüz ve yetimler, meslek gruplarıyla da ayrı ayrı iftar programı düzenlenirken Yüreğir Belediyesi Kültür merkezi Önünde sahur programı da düzenlenecek.