Her şey 12 Haziran 2011 genel seçimleri öncesinde başlamıştı.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 4 Haziran 2011’deki Adana mitingine katılmıştı.
Hava sıcak, nem yüksek, hissedilen sıcaklık 40 derece civarındaydı.
Ancak Uğur Mumcu Meydanı doluydu.
Herkes Başbakan Erdoğan’ın neler söyleyeceğini merak ediyordu. Yaklaşık 1 hafta sonra seçim yapılacak ve yeni döneme ilişkin ipucu kapmak isteyenler alana, gidemeyenler ise ekran başına toplanmıştı.
Çizgili beyaz gömlek giyen Erdoğan memleketle ilgili söylemlerde bulundu,
Sonra Adana için yeni dönemdeki müjdelerini sıraladı.
İşte o gün ilkkez Adana’ya yeni stat müjdesini vermişti.
Herkes heyecanlanmış, terli eller birbirine sertçe vurularak çıkarılan sesle, yeni bir şey duymanın mutluluğu haykırılmıştı.
Ardından; Maliye Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında 5 ilde yeni stat yapılmasına dair 30 Aralık 2011'de protokol imzalandı. Bu iller arasında Adana’da yapılacak 33 bin kişilik stad’ta yer aldı
Adıda konmuştu "Koza Arena"
Ak Parti Adana  Milletvekili Fatoş Gürkan’da Koza Arena stadyumunun Adana’ya  yakışan, ülkemizin sayılı tesislerden biri olacağını anlattı.  Gürkan, “Stadımızın ihalesi 10 Nisan 2013 tarihinde saat 14:30 da yapılacak. Stad, mümkün olan en kısa sürede tamamlanarak Adanalı hemşerilerimizin hizmetine girecektir. Sayın Başbakanımızın Adanamıza yeni şehir stadyumu yapılacağı müjdesi vermesinin hemen akabinde çalışmalara başlanmış,  ilimize yapılması planlanan tesisler için Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TOKİ arasında 30 Aralık 2011 tarihinde protokol imzalanmıştı. Daha sonrasında devam eden proje çalışmaları, zemin etütleri, maliyet hesapları stadyum için tamamlanmış ve önümüzdeki 10 Nisan gününe ihale tarihi almıştır” diyerek çalışmaların ne kadar titiz yapıldığının tane tane anlatarak izah etti.
Fatoş Gürkan, Vekilken, FETÖ’nün yanına ABD’ye gitti, ayıp kaçmasın diye FETÖ’nün yanında başörtü taktı.
Gürkan’ın Vekilliği bitti, ama stat bitmedi
Dönemin valisi Hüseyin Avni Coş da, imzalanan protokolle Adana'da yapılacak olan stadın projesinin bittiğini ve TOKİ tarafından yapılacağını izah etti.
Vali Coş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2011 yılında Adana'da gerçekleştirdiği miting de, 'Adana'ya artık bir stadyum yakışır. Adana'yı da Süper Lig yarışında daha güçlü görmek istiyoruz' diyerek, Adanalılara verdiği müjdenin çok yakında gerçekleşeceğini Başbakan Erdoğan’ın sözlerini anlata anlata vurguladı!
Stadı çok iyi vurgulayan, Vali Coş’un Adana’daki görevi biitti. Önce Sakarya’ya Vali atandı, Sonra tüfekle fotoğraf çektirdi, daha da sonra merkeze atandı! Ortada Vali Coş kalmamıştı, zaten Sarıçam’daki Stat yeri de boş’tu, oradaki çimler, rüzgar Kuzeyden esince güneye, Güneyden esince Kuzeye doğru savruluyordu. Ama olsun sözler, kulağa “hoş” geliyordu.
Yani Vali Coş’un görev süresi bitti, yine stat bitmedi
Neyse ayrıntılara takılmayalım...
İhalesi 106 Milyon 950 Bin liraya yapılan 102 dönüm üzerine yapılacak stadın yer teslimi 23 Eylül 2013’te yapıldı. Protokol gereği Stadın 770 günde bitirilmesi gerekiyordu .
Yani stadın, yapılan protokole göre yaklaşık 2015’in sonunda bitmesi gerekiyordu. 
Bu arada, 2011’de Adana’ya stat sözü veren  Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı bitti. Adam Cumhurbaşkanı oldu.
Ama stat bitmedi.
Tabi yıl 2015 oldu
Adana’da yazın sıcak, kışın yağmur yağınca stat bitmedi.
Sonra Adana Valisi Mustafa Büyük ve Gençlik Spor İl Müdürü Bayram Hadi, Şubat 2015’te stadı incelemeye gittiler. Dönemin Valisi ile Dönemin Gençlik Spor il Müdürü Bayram Hadi, stat inşaatıyla yakından ilgilendiklerini izah edip Stadın 2016’da biteceğini müjdelediler.
Müjde! güzel bir şeydi ve kulağa hoş geliyordu. O nedenle önüne gelen müjde’yi de veriyordu.
Bu arada, Vali Mustafa Büyük’ün Adana’da görev süresi bitti.
Yıllarca Adana’da görev yapan ve “artık burdan emekli olur” denilen Gençlik Spor İl Müdürü Bayram Hadi’nin bile,  Adana’daki görev süresi bitti.  
Ama stat bitmemişti.
Bu arada Bayram Hadi gitmiş yerine Gençlik ve spor il Müdürü olarak Abdülkadir Ataşbak gelmişti.
Bu sıralarda bitmeyen stat için kriz çıktı.
Hem valla hem billa. Bitmeyen stat için Adanaspor ve Adana Demirspor karşı karşıya geldi!
2016 Haziranında 33 bin kişi kapasiteli stadın, tamamlandıktan sonra hangi kulübe tahsis edileceği de daha bitmeden merak konusu olmuş, kimin kullanacağı bile sorun olmuştu.

(Hatırladımda Adana’da metro yapılıyor. O da her zamanki projeler gibi yılan hikayesine dönmüştü. Ortada Hafif Raylı sistem veya halk arasındaki adıyla Metro yoktu. O dönem Büyükşehir Belediye Meclisine bir talep gelir. Metro bittiğinde kaça yolcu taşıyacak. O Dönem meclis Muhabiriyim. Bu ihale ile ilgili bir konuydu. Sonra Uzanların Star gazetesi tam sayfa bu haberi manşet yaptı. Manşet “Bulursan binersin Metrosu” Metro ortada yok ama parası belli edilmişti)

Stadın, yeni sezonda Spor Toto Süper Lig’de mücadele edecek olan Adanaspor’a mı, yoksa PTT 1. Lig’de yoluna devam edecek olan Adana Demirspor’a mı tahsis edileceği tartışma konusuydu           .
Adana Demirspor’un ‘Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nda konuşan Kulüp Başkanı Sedat Sözlü, stadın kiralanması noktasında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne başvurduklarını ve olumsuz yanıt aldıklarını açıkladı.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak ise Adana Arena Stadı’nın şu anda yapım aşamasında olduğunu, yüklenici firmanın henüz kendilerine stadı teslim etmediğini izah etti ve “Henüz bize dahi teslim edilmeyen bir stadı, nasıl bir başka kulübe tahsis edebiliriz. Şu ana kadar böylesi bir tahsis olmadı. Bu stat, Adana’nın stadı. Ve bu kentteki tüm takımların kullanımına açık” dedi.
Neyse bu tartışma kısa sürdü.
Adana Demirspor Başkanı Sedat Sözlü’nün görev süresi bitti, Adanaspor’un da Türkcell Süper ligindeki macerası bitti.
Böyle olunca “stadı kim kullanacak krizi” uzlaşmayla! bitti.
Tabi takdir edersiniz ki, stat bitmedi.
Bitmeyen Stat meselesi, kriz nedeniyle bir şekilde hatırlanmıştı.
Bu nedenle kulağa hoş gelen müjdelerden bir tane daha gerekiyordu.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak fırsatı kaçırmadı. Zaten Adana’ya yeni gelmişti.
Ataşbak,  Sarıçam İlçesi’nde 102 dönüm arazi üzerine inşaatına başlanan Adana Arena Stadında inceleme yaptı. Ataşbak, Vodefone Arena Stadını da yapan! Proje Müdürü Osman Belen’den bilgi aldı.
Sonra müjdeyi verdi
Ataşbak, “Adana Arena Stadı 2016 yılında faaliyete geçecek” dedi.
Müjde "Beleş" olunca müjdeyi veren vereneydi. 


Ataşbak, O kadar güzel müjde vermişti ki kaptırdı kendini. Devam etti. Fiziki olarak yüzde 25’i tamamlanan stadın faaliyete girmesiyle kentte amatör ve profesyonel kulüplerin yanı sıra milli takımların da kamp ve müsabaka için Adana’yı tercih edeceklerini tane tane izah etti.
Kulağa hoş geliyordu. Milli Maç oynanacak stat yapılıyordu ama , var olan stada yıllardır Milli maç verilmemesi küçücük bir sorundu. Önemli değildi.

Müjdeler ardı ardına geliyor, ama stadın biteceği tarih bir türlü gelmiyordu. 
Üstelik, Stadın protokole göre bitmesi gereken 2015 yılı da bitiyordu
Ama stat bitmiyordu.
2016’da bitti, stat bitmedi

2017’deyiz.
Sıkmayayım sizi, en sonu yazayım
Stadın 2016’da biteceğini söyleyen Gençlik ve Spor Müdürü Abdülkadir Ataşbak ve Adana Valisi Mahmut Demirtaş yeni stadı yine incelediler.
Bu kez müjde verme sırası Vali Mahmut Demirtaş'taydı. 

Adana Valisi Demirtaş stadın 2018’de biteceğini müjdeledi.

Ha bu arada Stat isimlerindeki “Arena” kelimesinin kullanım süresi de bitti

Ama bitmeyen tek şey olan "Adana stadı bitmedi" cümlesi yine bitmedi.