Kültür-Sanat

ADD Adana Şube, Atatürk'ü "Fikirleriyle" Ve "Sanatla" Andı

Abone Ol

Atatürkçü Düşünce Derneği Adana Şube Başkanı İsa Kayadan ve Yönetim, 10 kasım "Atatürkü anma" gününde anlam dolu bir etkinlikle andı. 

ADD Adana Şube binasındaki anma etkinliğine Atatürk'ü içselleştirmiş vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.   Açılış konuşmasını yapan ADD Adana Şube Başkanı İsa Kayadan Atatürk'ün bedenen aramızdan ayrılışının ardından geçen 84 yıla rağmen daha çok sevilmesinin fikirlerinin kabullenmesine bağladı.

Açılış konuşmasının ardından Nazan Balcı ve Nisa Kayadan Şiirleriyle anma etkinliğine katkı koydu. Daha sonra Gazeteci Mustafa Özke, İsmet Anlı, Özlem Pekduraner, Pınar Aytekin Atatürk'ün fikirsel bakışını Şiirlerle aktardı. Gazeteci Murat Berhun ise "Atatürk'ü Nasıl Anlamalıyız?" sorusuna yanıt olacak örnekler verdi.

Berhun, günümüzde yaşanan-yaşatılan ayrışma ve kutuplaşmaya dikkati çekerek  şöyle konuştu:

"Atatürk Cumhuriyetle birlikte Osmanlı da ayrışmaya neden olan inanç farklılıklarını, Rum, Türk, Ermeni, Arap gibi ayrıştırıcı söylemler yerine Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığı kavramını ortaya koydu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Tüm kimlik ve inanç farklılıklarını Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığı kavramı altında buluşturup birleştirdi. Bugün de Yaklaşık 100 yıl önce Atatürk'ün yaptığı gibi, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığı kavramı çerçevesinde buluşmalı ve sahiplenmeliyiz"

Konuşmaların ardından Nazan Balcı azbilinen bir dinleti gerçekleştirdi. 

Ardından Kemanda Erdinç Karakaya, Yan flüt ve Klarnette Adnan Tenlik ve Ney de Yusuf Filazi'den oluşan grup, Atatürk'ün sevdiği türküleri seslendirdi. Atatürkçüler de türkülere kayıtsız kalmayarak eşlik etti.