Siyaset

Av. Çinkılıç, gençlere sahip çıktı

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Kadın Kolları Başkanı Av. Rukiye Çinkılıç, gençlerin CHP çatısı altında politika yapma isteğini takdirle karşıladı. Gezi Direnişi’nden sonra politikaya daha çok ilgi duyan gençlerin 30 Mart yerel seçimlerinde büyük oranda sandığa gittiğini ve duyarlılık örneği sergilediğini belirten Av. Çinkılıç, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi CHP gençlerin önünü açacak bir yapıyla çalışmalarını sürdürecek. Politikaya ilgi duyan, ülkesini, bölgesini ve kentini bu alanda temsil etmek isteyen, hizmet üretmek isteyen gençlerin CHP’nin kapısını aşındırmasını takdirle karşılıyorum” dedi.
CHP’li yeni nesil gençliğin twitter ve facebook hesaplarından örgütlenerek parti bünyesinde daha çok gencin yer almasına ön ayak olmaya çalıştığını vurgulayan Av. Çinkılıç, 12 Nisan Cumartesi günü www.occupychp.comadlı bir internet sitesi kuran gençliğin CHP Genel Merkezi’nde bir araya gelecek olmasının iyi okunması gerektiğini söyledi. Gençlerin CHP’nin Cumhuriyet ruhuna dönmesine yönelik yaptığı girişimlerin önemli olduğunu ve Kuvay-ı Milliye misyonuna uygun örgütlenme modeline dönüş hareketine değinen Av. Çinkılıç, “CHP’liler olarak partiyi sahiplenmek isteyen, partimizin kendilerini kucaklayıcı bir vizyon üstlenmesi gereğine inanan gençlerimize kucak açmaya hazırız. Partimizin tüm örgütlerinde daha çok gencimizin yer almasını bizler de arzuluyoruz. Türkiye’nin geleceğinin gençlerle şekilleneceğine inanıyoruz” diye konuştu.
30 Mart 2014 gecesinden itibaren gençliğin CHP’ye akın ettiğini ve Ankara’da bir forum gerçekleştirme çalışmalarını sürdürdüğünü dile getiren Av. Çinkılıç, CHP’nin kapısının gençlere her zaman açık olduğunu kaydetti.
CHP’nin halkın partisi olduğuna işaret eden Av. Rukiye Çinkılıç, tüm gençleri en yakın CHP örgütüne üye olmaya davet etti.