Siyaset

Barut’tan avukatlara teşekkür

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, 5 Nisan Avukatlar Günü’nün tüm avukatlar için hayırlı günlerin habercisi olmasını diledi. Avukatların bu özel gününü kutlayan Barut, Türkiye’nin bir yol ayrımına sürüklendiği dönemde avukatların hukukun üstünlüğü ilkesine dayanarak ve toplumsal kaygıyı ön planda tutarak önemli görevler üstlendiğini belirtti.

Referandum sürecinde toplumu aydınlatıcı ve uyarıcı açıklamalarıyla öne çıkan Adana Barosu Başkanı Veli Küçük nezdinde tüm avukatların gününü kutlayan Barut, avukatların daha bağımsız, daha özgür ve daha çağdaş normlarda mesleklerini icra etmesi gerektiğini ifade etti.

Türkiye’de yasama, yürütme ve yargının tek bir kişiye teslim edilemeyeceğini, tek ağızdan çıkacak sözlerle topluma adalet dağıtılamayacağını vurgulayan Barut, tüm zorluklara rağmen cesur, kararlı ve ilkeli duruş sergileyerek vatandaşların hakkını, hukukunu gözeten avukatlara her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Barut, toplumun doğru yönlenmesinde emek harcayan, özellikle sandık güvenliği konusunda çalışmaları takdir gören tüm avukatlara içtenlikle teşekkür etti.