TÜBİTAK ÖĞRENCİ SERGİSİ AÇILDI

Açılışı Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel tarafından gerçekleştirilen serginin ödül töreni 31 Mart Perşembe saat 10:00’da ÇÜ Kongre Merkezi’nde yapılacak. Her yıl düzenlenen Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasının bu yıl 16.’sı gerçekleştiriliyor. Ülkemizin tamamını ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni kapsayacak şekilde 12 bölgede yapılan bu yarışmalar ile ortaokul öğrencilerini bilimsel çalışmalar yapmaya özendirmek, onlara kariyerlerinin başında bilime, sosyal hayata, teknolojiye, sanayiye ve ekonomiye katkı sağlayan projelere imza atma olanağı sunmak amaçlanıyor.

100 Proje Sergileniyor

Adana, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Mersin, Osmaniye illerimizle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gelen ortaokul öğrencileri, Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Tarih, Teknolojik Tasarım, Türkçe ve Yazılım alanlarında toplam 1807 proje hazırladığı ve bunların arasından başarılı bulunan 100 projenin yer aldığı serginin açılışı Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel tarafından gerçekleştirildi.

Rektör Prof. Dr. Tuncel açılışta yaptığı konuşmada, sergide eseri olan ya da olmayan tüm öğrencilerle gurur duyduğunu bildirdi. Öğrencilere hitap eden Prof. Dr. Tuncel, yaşam boyu öğrenmenin önemine dikkat çekerek hayatları boyunca yaşanan başarısızlıkları da başarısızlık olarak görmek yerine öğrenmek ve gelişmek için fırsatlar olarak değerlendirmeleri gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Tuncel, “Gençlerimizin, çocuklarımızın bilime ilgi duyması bizleri son derece mutlu ediyor. Çünkü onlar bu güzel ülkemizin geleceği ve gururu. Bölgemizi temsil edecek tüm projelerimizin ülke finalinde de çok güzel sonuçlar alacağına inanıyorum. Çocuklarımız başta olmak üzere katkıda bulunan danışman hocalarını kutluyorum” dedi.

Sergi Üç Gün Açık Kalacak

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, Genel Sekreter Dr. Mehmet Cingöz, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, ilçe milli eğitim müdürleri ve eğitimcilerin de katıldığı serginin açılışına öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. 28 Mart’ta Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’in açılışını yaptığı ve tek tek standları gezerek bilgi aldığı serginin ödül töreni ise 31 Mart Perşembe saat 10:00’da ÇÜ Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.