Sohbet ortamında gerçekleşen ziyarette Vali Demirtaş, Bölge Müdürü Tohumoğlu’ndan Adana’da yapılan telekomünikasyon yatırımları ile yıl içinde gerçekleştirilmesi planlanan projeler hakkında bilgiler aldı. 
Ziyareti sırasında kısa bir değerlendirmede bulunan Vali Demirtaş, Adana’nın iletişim ve teknoloji altyapı potansiyelini geliştirecek çalışmalara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getirdi. Teknolojinin her geçen gün baş döndürücü bir hızla gelişmeye devam ettiğini ifade eden Vali Demirtaş, “Çağın gerisinde kalmamak için teknolojik gelişmeleri yakından takip etmek gerekiyor. İletişim dünyasında şehrimizin ve ülkemizin geleceğe hazırlanabilmesinin yolu teknoloji altyapımızın sağlıklı olmasından geçiyor.” dedi.


Adana’nın iletişim ve teknoloji altyapısını daha da iyileştirerek vatandaşların memnuniyetini arttırmak adına yapılması gereken çalışmalarda iş birliğine hazır olduklarını vurgulayan Vali Demirtaş, Türk Telekom Bölge Müdürü Yılmaz Tohumoğlu’na görevlerinde başarılar dilediğini sözlerine ekledi. 
Türk Telekom Bölge Müdürü Yılmaz Tohumoğlu ise 2019 yılında Adana’da il genelinde yaptıkları çalışmaları aktardı. Toplam 462 km fiber optik kablo tesisi yapıldığını dile getiren Bölge Müdürü Tohumoğlu,  “Yüzüncü Yıl Mahallesi’nde, İncirlik’te, Ağaç İşleri’nde, Gürselpaşa’da santrallerin dönüşümünü tamamladık.   İl bazında toplam 29.910 adet daire (HP)’ye fiber altyapısı yapılmıştır. Sarıçam, Çukurova, Seyhan, Ceyhan, Kozan, Pozantı ve Karaisalı ilçelerinin çeşitli mahalleleri yoğun altyapı (HP) açılan yerler arasında.” dedi.
2020 yılında yapılacak yatırımlara da değinen Bölge Müdürü Tohumoğlu; il genelinde 2020 yılı için hedeflenen fiber optik kablo tesisinin 480 km olduğunu ve Yürekli’de 4, Cemalpaşa’da 3,  Cumhuriyet’te 4, Küçük Sanayi Sitesi’nde 3,  Kozan’da 4,  Küçük Dikili’de 3, Mıdık’ta 3, Sarıhamzalı’da 3, Havutlu, Botaş ve Sepici’de 1’er tane santralin dönüştürüleceği bilgisini verdi. 


424 emisyon noktası baz istasyonu olduğunu dile getiren Bölge Müdürü Tohumoğlu, "2019 yılında 11 yeni noktaya istasyon açıldı, çalışan sahalarımıza 35 3G, 149 4.5G ilavesi yapıldı. 3G’li saha oranımız 99,5%,  4.5G’li saha oranımız 79%’a ulaştı. 2020 yılında yaklaşık aynı sayılarda yatırım gelmesini bekliyoruz. İl genelinde yapılan festival, miting, konser gibi etkinliklerdeki abonelerimize kesintisiz hizmet verebilmek için 2019 yılında 34 ayrı yer ve tarihte, mobil istasyon kuruldu. Seyhan Devlet Hastanesi, Çukurova Devlet Hastanesi, 01 Burda AVM ve Çukurova Üniversitesine 2019’da özel projeler yapıldı. Otoyola servis veren sahaların tamamına 4.5G ilavesi tamamlandı.” dedi.
Ziyaret, yapılan çeşitli değerlendirmelerin ardından sona erdi.