Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) tarafından “Ar-Ge Destek Programı 16. Proje Çağrısı” kapsamında değerlendirmeye alınan projeler açıklandı. 205 başvurudan 27’sinin desteklenmesi kararı alınan projelerden 5’i Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakülteli bilim insanlarına ait. Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, başarılarından dolayı akademisyenleri tebrik ederek teşekkür belgesi takdim etti. Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, TAGEM tarafından desteklenmesi uygun görülen projelerin sahipleri Ziraat Fakülteli akademisyenler Prof. Dr. Salih Kafkas, Prof. Dr. Nesibe Ebru Kafkas Prof. Dr. Ahmet İnce, Prof. Dr. Mikail Baylan ve Doç. Dr. Emin Bülent Erenoğlu, Rektörlük Senato Salonu’nda ağırladı.

Projeyle ilgili bilgi veren ÇÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Kafkas, değerlendirmeye alınan 205 projeden 27 tanesinin desteklenmesinin uygun görüldüğünü ve bunlardan 5 tanesi (%18.5) Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesine ait olmasından memnuniyet duyduklarını ifade etti. Proje ortağı olarak her projede mutlaka özel sektörden bir kuruluşun bulunduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Kafkas, bu projelerin en önemli özelliğinin özel sektör işbirliği ile yapılması olduğunu söyledi.

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Akademisyenlere Teşekkür Belgesi Takdim Etti

Prof. Dr. Tuncel, araştırma geliştirme faaliyetlerinde bulunan akademisyenlere büyük önem verdiklerini belirterek, TAGEM tarafından desteklenmesi uygun görülen projelerin sahipleri akademisyenleri tebrik ederek, “Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi, kuruluşundan bugüne artan çalışmaları ile ülke ve bölge tarımına katkıda bulunmaya devam edecek.” dedi. Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, akademisyenlere teşekkür belgesi takdim etti.