Dijital Pazarlama Teknolojileri

Özellikle pandemi şartlarında önemi daha fazla fark edilen ve birçok sektörün krizden kurtuluş reçetesi olan dijital pazarlama, artık Adana iş dünyasının gündeminde daha fazla yer tutuyor. Daha fazla görünür olmak ve pazarlama ağını genişletmek isteyen firmalar, dijital pazarlama teknolojilerinin sunduğu fırsatları değerlendirmeye yöneliyor. Firmaların en çok tercih ettiği yöntemler sosyal medya ve internet arama reklamlarıyla müşteriye ulaşmak.

TEKSTİL, GIDA VE İNŞAAT ÖNDE GİDİYOR

Adana’da dijital pazarlamanın gelişimiyle ilgili bilgi veren e-ihracat ve dijital pazarlama uzmanı Özgün Sungur, bölgede sanal dünyanın pazarlamaya yönelik sunduğu imkanlardan yararlanmak isteyen firmaların sayısının hızla arttığını söyledi. Bazı Adana firmalarının dijital pazarlamaya yıllık 250.000 TL bütçe ayırdığını kaydeden Özgün Sungur, “Dijital pazarlamaya Adana’da en çok tekstil, gıda, inşaat ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren firmalar ilgi gösteriyor. Firmaların öncelikli hedefi marka bilirliğini artırmak ve şimdiye kadar ulaşamadığı pazarlara açılmak” dedi. 

KRETAİF YÖNÜ DE ÖNEM KAZANIYOR

Özellikle son 2 yılda dijital pazarlama teknolojilerini kullanmak isteyen firmaların sayısının arttığını belirten Özgün Sungur, “Pandemi koşulları, bu alana duyulan ihtiyacı artırdı. Özgün Sungur Dijital Pazarlama ve Reklam Danışmanlığı firması olarak son 2 yıldır, eskisine göre çok daha fazla talep almaya başladık. Başlangıçta küçük ölçekte dijital pazarlama faaliyeti yapan firmalar, beklentilerinin üzerinde sonuçlar aldıkça, daha fazla yatırım yapmayı tercih ediyorlar. Bunun paralelinde, işin kreatif yönü de önem kazanmaya başlıyor. Artık, Adana firmalarının dijital pazarlama faaliyetlerinde dikkat çekici kreatif tasarımlar göze çarpmaya başladı.”

VERİLER ANALİZ EDİLEBİLİYOR

E-ticaret ve dijital pazarlama uzmanı Özgün Sungur, dijital pazarlamanın avantajları hakkında şu bilgileri verdi: “Dijital pazarlama öncelikle, pazarlama maliyetlerini kimi sektörlerde 10’da 1’e kadar düşürüyor. Ama asıl önemli avantajı, dijital pazarlamayla elde edilen verilerin analiz edilip ‘tekrar pazarlama’ için en doğru hedef kitleye ulaşma imkanı vermesi. Yani yapılan pazarlama çalışmasına ilgi gösteren müşteriler belirlenip, bu ve benzer özellikteki kitleye tekrar tekrar ulaşılabiliyor. Böylece pazarlamaya yapılan harcama en verimli şekilde ve en doğru kitle için kullanılıyor.”