Artık belgeler ile konuşacağını ifade eden Kamışlı,  Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi. Kamışlı, ‘’Sayın Cumhurbaşkanımızın ve kamuoyunun bazı Bakanlıklarda oynanan oyunları bilmeye hakları vardır. ‘’ şeklinde konuştu.   ‘’ S 400 de alsanız,  Patroit de alsanız,  ROKET yakıtı olan hidrojen gazına mutlaka ihtiyaç vardır. Savunma sanayi ve Türk ekonomisi  için artık üretmemiz şarttır.  Aşağıdaki bilgileri Sayın Cumhurbaşkanımız ve kamuoyunun takdirine sunuyorum’’ dedi.

 DÜNYA’DA BİR İLK PEKİ NEDEN ENGELLENİYOR?

a) 1 kg.  hidrojen (Roket yakıtı),  Almanya ve Amerika’dan ithal edilerek Türk Savunma Sanayine  1050  TL’ na satılmaktadır.

b) T.P.E belgeli TUBİTAK onaylı projemizi hayata geçirerek biz ürettiğimizde,     1 kg. hidrojen  10 TL  olacaktır. 30’u aşkın Akademisyen, Mühendis ve Teknik Ekibimizle  üç ayda tesisi kurup, Hidrojen üretimine başlayabiliriz. Üretim esnasında hiçbir enerji kullanmadan enerji elde edeceğiz. Bu üretim teknolojisi dünyada tek olacaktır.

c) Ayrıca, 1 kg. hidrojen Türk  sanayisine (Rafineri) Suni Gübre,  Cam Sanayi, Yağ Sanayi, Meteoroloji  vs. gibi kurumlara 1250 tl. den satılmaktadır.

d) Hidrojen (Roket Yakıtı) Elektrik üretiminde, motorlu araçlarda, denizaltı da, gemilerde,  lokomotiflerde teknolojisi  gelişmiş  ülkeler tarafından  ( ABD, Almanya, Japonya vs.) zaten kullanılmaktadır.

CEYHAN ENERJİ İHTİSAS BÖLGESİNDE HİDROJEN (ROKET YAKITI) ÜRETİMİ İÇİN TAHSİS EDİLEN HAZİNE ARAZİSİ, ALİ CENGİZ OYUNLARIYLA NASIL İPTAL EDİLDİ

a) Projemizin gerçekleşmesi için, tüm istenen belgeleri tanzim ederek,  Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunduk. (22.04.2019 tarih ve 18201 sayılı  dosya)

b) 11 ay bekletildik. Hiçbir yazılı belge verilmedi. Ancak telefonla aranarak (Pağan gibi) ‘’Sayın Turgay Kamışlı. Dosyanız komisyondan çıktı. Sayın Bakanımız Murat Kurum’un imzasında. Göndereceğiz’’ dediler. Tüm bunlar kayıtlı ve belgelidir.

c) Aylarca bekletildikten sonra, milli şuur ve izandan yoksun bir Genel Müdür Yardımcısı (İsmi ve evrak kaydı belgelidir),  Bakanın bile haberi olduğunu zannetmiyorum.  Adana Valisi Sayın Mahmut Demirtaş’ı da  yazıya ekleyerek, bize tahsis için imzaya sunulan hazine arazisini Bakan adına imzalayarak,  İstanbul (…………) Gurup Danışmanlık A.Ş. ye tahsisini yapmıştır.  (Belgelidir) Tarafımıza hiçbir tebligat yapılmamıştır.

d) (……….) Danışmanlık A.Ş. hemen,  o bölgeye ekip göndererek vatandaşlarla bilgilendirme toplantısı yapmıştır. Bize bilgi verilmemesi, yangından mal kaçırır gibi arazi tahsisi yapılması bir skandaldır.

e) Ayrıca, söz konusu bölgeye  Adana Valiliğince gönderilen mühendislerin Hidrojen üretimi ile ilgili raporunda olumsuz görüş bildirmeleri,  Patent kurumuna, TUBİTAK’a ve Üniversitelere saygısızlıktır. Otuz’u aşkın bilim adamı ve mühendisler bu proje üzerinde çalışmış,  hatta bu hususta Yüksek Lisans yapılmıştır.  Ayrıca, bir çok araştırma merkezlerince  test edilerek raporlar hazırlanmış,  Dünya Hidrojen Enerjileri Konsey Başkanlığı ( Prof. Dr. Nejat Veziroğlu) onaylamış  ve projemiz bir çok ödül almıştır. Şimdi TUBİTAK’ın onayladığı dünyada ilk ve tek olan çevre dostu projemiz, bir mühendisin olumsuz raporu gerekçesi ile  iptal edilerek, ismi mahfuz bir danışmanlık A.Ş. ne verilmiştir.  Üstelik  bu  iptal ilk değildir.  Sayın Cumhurbaşkanımızın ve kamuoyunun takdirine sunuyorum.

BİR KAÇ ANEKDOT

1.  19.01.2013 Cumartesi günü Enerji Bakanlığı  Bakan Yardımcısı (Şu an Japonya Büyükelçisi), Doç. Dr. H. Murat Mercan, Bakanlığı tatil gününde açtırarak benim gibi bir fakirle (Adanalı Turgay Kamışlı ile) baş başa görüşmüştür. (Belgelidir)

2. 18.04.2013 Perşembe günü saat 14.00 de,  Enerji Bakanlığı 3 nolu Konferans salonunda  Hidrojen Tesisi kurulumu ve Projemiz için toplantı yapılmıştır. Katılanlar: Ortadoğu, Erciyes, G. Antep, Gazi Üniversiteleri ile TUBİTAK, ayrıca, Sanayi Bakan danışmanı ve sanayiciler (İsimleri belgelidir) Enerji Bakanlığından 2 Genel Müdür. Genel Müdürler karşıma oturmuşlardır. Arşivlerde mevcuttur.

3. Anadolu Ajansı (A.A.),  2 araçla Ankara da  benden randevu isteyerek  ……Üniversitesine  gelmişlerdir. (Muhabir Selma Keskin ve ekibi) Yıl 2012.  Amerika/Miami’de yaşayan Hidrojen Enerjisi Konsey Başkanı Prof. Dr. Nejat Veziroğlu’na yazı yazarak bilgi almışlardır. Veziroğlu’nun ‘’Bu bir buluştur diyerek onaylaması üzerine,  Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü yapılan haberi , yayından kaldırmıştır.

Bir çok ödül alan bu Projemiz engellenmektedir.  100 den fazla başvurumuz sümen altı edilmiştir. Dosyalarımız saklanmış veya kaybedilmiştir. Cumhurbaşkanımızdan bile saklandığına inanıyorum. Çünkü,  Cumhurbaşkanlığımızın 2004/12 sayılı genelgeleri  de  ihlal edilmiştir.  

Türk Savunma Sanayini  ve Türk Ekonomisini yakından ilgilendiren Hidrojen /Roket Yakıtı) üretimi yapmamız istenilmemektedir.  Kirli bir şeytan üçgeni vardır. Aslında Sayın Cumhurbaşkanımız’a  daha doğrusu Türkiye Cumhuriyeti Devletine  projeler üzerinden darbe vurulmaya  çalışılmaktadır. Askeri birimlere gitmesi gereken dosyalar bile saklanmıştır. (Belgelidir) Aynı senaryo Sanayi, Enerji,  Çevre ve Şehircilik Bakanlıklarında da vaki olmuştur.

SONUÇ

Projeye sıcak bakanlar dostane bir şekilde ‘’Abi kendine dikkat et’’ diyorlar. Şeytani  olanlar ise ‘’ Bu projeden vaz geç’’ diye arıyorlar. Bu projemiz, tüm engellemelere rağmen inşallah Türkiye’nin her bölgesinde üretime geçecektir. İstihdama da katkı sağlayarak,  ithal eden değil,  ihraç eden bir ülke olacağız.