Havuzcular “Adana Büyükşehir Belediyesi battı” diye haberler yayınlıyor. 

Cumhur ittifakını oluşturan AK Parti ve MHP grupları adeta seçimi kaybetmiş olmanın verdiği hırsla başkan Zeydan Karalar ve yönetimine yönelik eleştiri sınırını aşan suçlamalarda bulunuyor.

Belediyenin, 31 mart seçimlerinin üzerinden geçen 7-8 aylık sürede batmadığını cümle alem biliyor. Bugün yaşanan sorunların daha fazlası Hüseyin Sözlü döneminde yaşanıyordu.

Sözlü defalarca kez borçlanma talebinde bulundu ve CHP grubu bu borçlanmalara işçi maaşlarının ödenmesi, hizmetlerin aksamaması adına onay verdi. Bankalar borç vermekten imtina etmedi ancak bugün muhalif bir partinin iktidarda olması bankaları ürkütüyor ki, kredi vermek istemiyorlar.

Acaba üzerlerinde bir baskı mı var diye insan düşünmeden edemiyor.

Ancak şu bir gerçek ki, Zeydan Karalar, ekonomi yönetimini bilen bir başkan. Bu yetkinliğini Seyhan Belediyesi’nde kanıtlamış başarılı bir başkan. Elbette ki Büyükşehir ile Seyhan’ı kıyaslamak doğru değil ancak bugün Karalar yönetiminin başarısız olması için avuçlarını ovuşturan bir kitle olduğunu da unutmamak gerek.

Hizmetin bir bedeli vardır ve bu bedelin karşılığını ödeyebilmek için belediye bütçesinde, kasasında ihtiyacı karşılayacak miktarda paranın olması gerek.

Karalar ve ekibinin bugün önceliğinin gelir-gider dengesini sağlamak için büyük bir mücadele verdiğini görüyoruz. Bu denge sağlandıktan sonra hizmetlerin sağanak gibi Adana’ya akacağını, Karalar’ın Seyhan Belediye başkanlığındaki performansından anlamak mümkün.

Bugün tüm siyasi partilerin ortak amacı Adana’ya hizmet ise Adana Büyükşehir Belediyesi’nin üzerindeki kamburlardan kurtulması noktasında herkesin elini taşın altına koyması gerekir.

Hizmetin önündeki engellerden biri Aytaç Durak’ın yaptığı metronun borcudur.

Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, seçim mitingleri için Adana’ya geldiğini metronun borcunun ulaştırma bakanlığına devredilmesiyle ilgili vaatleri varken, bu devrin gerçekleşmemesi CHP’li başkanların başarılı olmasını engellemek için bir hamle görüntüsü veriyor.

Bugün AK Parti, 17 yıldır Türkiye’ye tek başına yöneten partidir. İstediği her şeyi istediği gibi hayata geçirmiştir. Hem de muhalefetin uyarılarına, karşı çıkışlarına rağmen.

AK Parti’nin en kudretli isimlerinden biri olarak kamuoyunda bilinen Adana Milletvekili Ömer Çelik, bugün partisinin sözcülüğünü yapmaktadır.

Jülide Sarıeroğlu yakın zamana kadar bakanlık yapmış bir isimdir.

Gerçek amaç Adana’ya ve Adanalılara hizmetse yapılması gereken, Adanalılık ruhuyla aynı payda altında bir araya gelip metro yükünü Adanalıların üzerinden almaktır.

Şayet iktidar bu yükü kaldırmayı başarırsa, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın yönetim anlayışına, hizmet sunumuna her sözü söyleme hakkına sahip olur. Bu yük kalktıktan sonra hizmetlerde en küçük bir aksama dahi Zeydan Karalar ve ekibine olumsuz yansır.

Aksi halde olan,  geçmişte olduğu gibi yine Adana’ya ve Adanalılara olur.