Kültür-Sanat

ÇDSO\'dan çocuklara eğitim konseri

Abone Ol

Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Asbaşkanı Ali Duran Karakaya´nın da aralarında bulunduğu bir grup gönüllü Sevgi Evleri´ni ziyaret etti. Gönüllü grup çocukların sosyalleşmesi yönünde bir etkinlik yapmaya karar vererek, ÇDSO yönetimiyle de irtibata geçti.

ÇDSO Çocuk Korosu Şefi ve flüt sanatçısı Nevin Apaydın ile birlikte sanatçılar çocukları kaldıkları Sevgi Evleri´nde ziyaret etti. Çocuklara enstrümanlar hakkında bilgi veren Apaydın, bazı enstrümanların nasıl kullanıldığını uygulamalı gösterdi. Öğrencilerin ilgiyle izlediği tanıtımın ardından, eğitim konseri gerçekleştirildi.

Bazı sanatçılar, enstrümanları daha yakından görmek isteyen öğrencilerle özel ilgilendi.

Dezavantajlı öğrencilere ulaşarak, geleceğin izleyicisine yatırım yapmayı hedeflediklerini belirten Apaydın, ayrıca çocukları kulak testinden geçirdiklerini ve 20 kimsesiz çocuğu ÇDSO Çocuk Korosu çalışmalarına dahil edeceklerini kaydetti.

Konseri izleyen Adana Vali Yardımcısı İbrahim Avcı da, çocukların en büyük ihtiyacının sosyalleşmek olduğunu belirterek, "Kimsesiz çocukların toplumdan dışlanmaması için onların sanat ve kültürle toplumun içinde kalmasını sağlamalıyız" dedi.




adana haber, adana, yüreğir, karataş, adana belediyesi, çukurova, mersin, adana sohbet, adana haberler, adana tarihçesi, adana fotoğraf galerisi, adana yemekleri, adana turistik yerler, adana haber, adana sanayi, adana kobi rehberi, adana ekonomisi, adana da etkinlikler, adana rehberi, cukurova tv, aytaç durak, emctr, belediye, kobi, gökhan durak,ömer çelik, dava,mahkeme,adliye,seyhan,ceyhan,haber özel,gazeteci,basın, karaisalı haber,azim öztürk,akp,chp,mhp,seyhan,çatalan,adana demirspor,adanaspor,botaş,aski,ucuz ekmek,en ucuz su,medya,haberekstra, haberekstra.net, adana basın,çukurova gündem,çukurova güncel,adana emlak, otomobil adana,adana futbol,