Siyaset

CHP’den AK Parti’ye İade-i Ziyaret

Abone Ol


 

AK Parti’nin yaptığı ilk ziyarette olduğu gibi yine samimi bir ortamda geçen ziyarette, Türkiye gündemini ilgilendiren konular hakkında görüş alış verişinde bulunulurken, özellikle Suriye’de ki olayların bir an önce bitmesi temennisi ziyaretin ortak görüşünü oluşturdu.

CHP İl Başkanı Orhan Sümer, kendilerine ilk siyasi parti ziyaretinin AK Parti tarafından yapıldığını hatırlatarak, “Bizde ilk siyasi parti ziyaretini buraya yapalım istedik. Milletvekilimiz de bu ziyarete bizi yalnız bırakmadı. Böylece daha üst kademe bir iade-i ziyaretle, sanırım Ziyaeddin ağabeyi onore etmiş oluyoruz” dedi.

AK Parti İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, “Biz CHP’lilere alışkınız, bizim daha önce CHP yönetimlerinde yer almış arkadaşlarımız var. Onlarla da uyum içinde çalışıyoruz. Diğer siyasi partilerden de arkadaşlarımız var” ifadesini kullanınca, Orhan Sümer “Çünkü Çatı CHP’dir, böyle olması da doğaldır” cevabını verdi.

“Suriye’de yaşanan dramın bir an önce bitmesi, kardeş kavgasının sona ermesi lazım. İnşallah bu olaylar bir an evvel biter, herkes işine gücüne bakar” sözleri herkesin ortak cümlesi olurken, ziyaretin gündem konusu da belirlenmiş oluyordu.

AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, “Bu kavgada kimin haklı olduğu önemli değil. Ölen binlerce masum insan var,  ölümlerin bitmesi çok önemli. Suriye’de ki bu olayların bitmesi ekonomimiz açısından da önemli. Suriye’ye barışın gelmesi ve bu ülkeyle ticaretimizin tekrar başlaması lazım. Türkiye’de ki eski kaos ve terör olaylarında kimin kimi vurduğu, kimin haklı olduğunun bugün bir anlamı var mı? Ölenlerin hepsi bizim insanımızdı. O günlerde uydurulan söylentiler birçok olaylara sebep olmuştu. Şimdide Suriyeli sığınmacılarla ilgili üretilecek olan dedikodular gereksiz olayların çıkmasını sağlar. Onun için daha dikkatli konuşmak lazım. Gereksiz ithamlarla bu sorunu çözmeyiz” diye konuştu.

Ziyaret esnasında AK Parti Adana İl Teşkilat Başkanı Mehmet Aslanbaba, Seçim İşleri Başkanı Fikret Yeni, Tanıtım ve Medya Başkanı Zafer Kara, Dış İlişkiler Başkanı Mustafa Özcan, Halkla İlişkiler Başkanı Fahrettin Coşkun, Mali ve İdari İşler Başkanı Hasan Aydın, İl Yönetim Kurulu üyeleri Hasan Berzan Toprak, Uğur Uluğsu ve Ferit Şen de hazır bulundular.